Een kleurrijke en levendige tuin met bomen

Een kleurrijke en levendige tuin met bomen
Inhoudsopgave Hide
  1. Amberboom
  2. Pruimenboom

Wil jij iets nieuws in jouw tuin of ga je verhuizen en wil jij jouw nieuwe tuin een natuurlijk en landelijk uiterlijk geven? Door bomen te planten krijg jij een levendige tuin en kun je ook nog eens op een natuurlijke manier schaduw creëren. Er zijn veel verschillende soorten bomen die jij in jouw tuin kunt plaatsen. Zo kun je gaan voor een loofboom, maar je kunt ook kiezen om fruitbomen te planten. Het voordeel van de fruitboom is natuurlijk dat je ook kunt genieten van de vruchten die jouw eigen boom geproduceerd heeft. Belangrijk is wel dat je goed voor de boom zorgt zodat deze het mooist in jouw tuin staat. In dit artikel bespreken we twee bomen die in verschillende seizoenen jouw tuin zullen verrijken van kleur, en de verzorging die zij nodig hebben.

Amberboom

Geniet jij van de herfst en houd jij van de warme kleuren die natuur in de herfst geeft? Dan moet je echt een amberboom kopen. Een amberboom zal van jouw tuin in de herfst namelijk een kleurrijk spektakel maken. Deze boom kleurt namelijk prachtig oranje rood voordat hij zijn bladeren zal loslaten. Ook kan deze boom erg hoog, namelijk wel 40 meter, worden waardoor hij een statig uiterlijk aan jouw tuin zal geven. Maar er zijn verschillende soorten amberbomen. Zo heb je bijvoorbeeld de lei amberboom, die men vaak in de voortuin plaatst om privacy te creëren. Het snoeien van deze boom kun je het beste doen nadat de bladeren zijn gevallen. Zorg er voor dat je het ‘wild’ en onkruid rondom de boom verwijderd en dat je de boom in de zomer water geeft. 

Pruimenboom

‘An apple a day keeps the doctor away’, zeggen ze ook wel eens. Fruit is erg gezond en hoe leuk is het om jouw eigen fruit te telen in de achtertuin. En daar komt natuurlijk de prachtige bloesem in de lente bij. Met verschillende fruitbomen, en dus verschillende soorten bloesem, zal jouw tuin in de lente lijken op een sprookjestuin. Begin bijvoorbeeld met een pruimenboom kopen. Een pruimenboom moet minimaal ‘één keer, en maximaal twee keer per jaar gesnoeid worden. Zorg ervoor dat je de boom goed snoeit in de winter. De boom leeft goed in eigenlijk de meeste grondsoorten, maar geeft de voorkeur aan een kleigrond. Plaats de boom op een lekker zonnig plekje. Wanneer de pruimenboom geplant is, wil hij  in de zomer ongeveer om de dag wat water. Verder is het belangrijk dat je de boom goed onderhoudt door onkruid te wieden en het ‘wild’ dat op de stam groeit, weg te kappen. Zo kun je in de zomer genieten van heerlijke pruimen uit eigen achtertuin.

Met bomen kun je jouw tuin nieuw leven inblazen of een gewenst uiterlijk voor jouw tuin creëren. Bomen brengen schaduw en kleur aan in jouw tuin en kunnen jou ook nog eens gezonde vruchten geven! Daarnaast is het onderhouden van een boom ook nog eens leuk voor mensen met groene vingers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen