Een border inrichten in de tuin: hoe doe je dat?

Een border inrichten in de tuin: hoe doe je dat?

Voordat we gaan vertellen hoe je het beste een border kunt inrichten, zullen we eerst vertellen wat een border ís. Een border is een plek of een strook in de tuin waar je op een speelse manier planten en bloemen plant. Vaak zie je dat deze bloemen en planten verschillende hoogtes hebben om een speelse look te creëren. Hoe je zo’n border kunt inrichten, vertellen we in dit artikel.

Gebruik maken van borderpakketten

Een borderpakket is een pakket met bloemen en planten die op elkaar zijn afgestemd. Ze zijn zorgvuldig gekozen door een expert, zodat je zeker weet dat je een waardevol pakket koopt waarvan alles bij elkaar past. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar bloemen en planten die bij elkaar passen, maar door het kopen van een borderpakket bespaar je ontzettend veel tijd en keuzestress. Je kunt borderpakketten onder andere kiezen op kleur. Als je veel eenheid wilt in je tuin, is dit een goede optie. 

Hoe richt je op een goede manier een border in?

  • Allereerst is het belangrijk dat je voldoende ruimte creëert om een border te plaatsen. Je kunt niet zomaar elke plant in je border plaatsen, dit is afhankelijk van hoe groot je border is. Het beste is om je border minimaal 50 cm diep te maken. 
  • Gebruik niet teveel kleuren door elkaar. Bloeiende bloemen zijn mooi, maar teveel kleuren bij elkaar kan er onrustig uitzien. Kies bij voorkeur maximaal 2 of 3 verschillende kleuren. Let er ook op welke kleuren je bij elkaar kiest. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je het beste voor een kant en klaar borderpakket van garmundo.nl kiezen. Zo weet je zeker dat alles bij elkaar past. 
  • Kies naast mooie eyecatchers ook voor ondersteunende planten zoals bodembedekkers. 
  • Zorg voor voldoende variatie, zowel bij de bloemen als bij de planten. Door verschillende blad kleuren en blad structuren te gebruiken, vallen ze meer op en creëer je een leuk effect. 
  • Plaats hoge planten achterin de border en de lage soorten vooraan. Je kunt ook halfhoge planten voorin plaatsen om een speels effect te creëren.
  • Geef snel groeiende planten meer ruimte dan planten die minder snel groeien.
  • Je kunt dezelfde borderpakketten verderop herhalen, dit zorgt voor meer rust in de tuin. 
  • Kies een vier seizoenen border zodat je elk seizoen plezier beleeft aan je border. 

Wat is de beste tijd om een border aan te leggen?

Als je van plan bent om de tuin te veranderen en een border te plaatsen, kun je dit het beste doen in de herfst. Dat komt doordat de sapstromen van de bomen in de herfst stil liggen, maar de grond nog wel warm genoeg is om er planten in te zetten. Op die manier ben je op tijd voordat het in november ’s nachts gaan vriezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen