Een diningset kopen: 5 tips!

tuinmeubelen kopen

Zijn jij en jouw tuin wel toe aan nieuwe tuinmeubelen? Hier komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Je moet nadenken over de plek waar je jouw tuinmeubelen neer wilt zetten en meten of het allemaal gaat passen op jouw favoriete plek. Heb jij al bedacht welke tuinmeubelen je wilt aanschaffen of heb je tuinmeubelen keuzestress? Lees dan vooral verder en ontdek dé 5 tips die belangrijk zijn voor het uitzoeken van jouw tuinmeubelen.  

Tip 1: Meten is weten

Voordat je meteen naar de winkel rent om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen, is het erg belangrijk om de beschikbare ruimte goed op te meten. Bepaal waar jij je diningset wilt plaatsen. Heb je een mooie overkapping waar je tuinmeubelen onder passen of plaats jij je diningset liever op je terras? Wanneer je een balkon of een dakterras hebt, is het leuk om bijvoorbeeld een bistrosetje te plaatsen. Loop niet het risico dat je tuinmeubelen niet in je tuin of op je balkon passen en meet de ruimte dus goed op van tevoren! 

Tip 2: Ga inspiratie op doen

Weet jij al precies welke tuin meubelen je wilt aanschaffen en hoe jouw diningset eruit moet komen te zien? Dan kan je deze tip rustig skippen. Weet jij echter nog niet precies wat je wilt? Ga inspiratie op doen door tuinmeubelen op het internet op te zoeken of showrooms te bezoeken. Er is ontzettend veel keuze op het gebied van diningsets. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor diningstoelen met een diningtafel, een leuke bank in plaats van stoelen of juist een dining loungeset waar je heerlijk aan kunt natafelen. Hou jij van dineren op hoog niveau? Kijk dan eens naar een leuke bartafel met mooie barkrukken. Ontdek wat jouw droom diningset is! 

Tip 3: Bepaal je budget

Het is heel belangrijk om van tevoren goed je budget te bepalen. Hoeveel wil jij uitgeven aan een diningset? Ga je voor een duurdere set die jarenlang meegaat of kies jij liever voor goedkopere tuinmeubelen die je wat sneller moet vervangen?

Tip 4: Het materiaal

Er is ontzettend veel keuze met betrekking tot materiaal van tuinmeubelen. Ga jij voor modern kunststof of ga je voor een landelijke stijl met wicker tuinmeubelen? Ben jij helemaal gecharmeerd van teakhout of wil je liever een onderhoudsvrije diningset van aluminium? De keuze is reuze. Laat je goed informeren over de materiaalsoorten en kijk goed wat er bij jouw terras of balkon past.

Tip 5: Ga proefzitten

Denk jij je droom diningset op het internet gevonden te hebben? Dan kan het zomaar zijn dat die prachtige loungebank helemaal niet zo lekker zit als je had gedacht. Bezoek showrooms en ga proefzitten op verschillende tuinmeubelen. Zo voorkom je teleurstelling en weet je zeker dat je goed zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen