Tips voor het kopen van een tuintafel

Tips voor het kopen van een tuintafel

Als straks het lekkere weer er aankomt, dan wil je je tuin natuurlijk wel helemaal gereed hebben. Gesnoeide heggen, de geur van gemaaid gras en een paar mooie tuinmeubels om lekker op te zitten. Wanneer het weer warmer wordt, kiezen veel mensen er ook voor om vaker buiten te eten. Buiten eten is natuurlijk heerlijk, maar alleen als je ook een fijne tafel hebt om aan te zitten. Tegenwoordig heb je gelukkig een ruim aanbod aan tuintafels, in alle soorten en maten. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het uitzoeken van een tafel voor in de tuin. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt deze zomer. Heb je een mooie tuintafel kunnen vinden? Dan moet je ook een paar mooie tuinstoelen bestellen!

Verdiep je goed in het aanbod aan tuintafels

Tuinstoelen bestellen is redelijk eenvoudig. Het aanbod aan tuintafels is enorm, omdat iedereen zo zijn eigen wensen heeft. De een wil graag lekker onderuitgezakt wat drinken en kiest daarom voor een lage tuintafel. De ander wil uitgebreid kunnen dineren met familie of vrienden, en kiest daarom een hogere tuintafel met veel ruimte. Kopers met een hippe inrichting kiezen misschien wel voor een hoge tuintafel met barkrukken, terwijl andere kopers vooral kijken naar het niveau van comfort. Bij het uitkiezen van tuintafels heb je keuze uit de volgende soorten:

  • Bartafels
  • Bijzettafels
  • Bistrotafels
  • Eettafels
  • Inklapbare 
  • Eettafels 

Zoals je ziet heb je keuze genoeg bij het uitkiezen van tuintafels. De tuintafel die je uitkiest hangt natuurlijk af van je je smaak, maar ook van wat je ermee wilt. Hiernaast is de materiaalsoort van de tuintafel ook relevant. Hier vertellen we je nu meer over. 

Welke materiaalsoort zoek je?

Bij het kopen van tuintafels moet je ook kiezen tussen verschillende materialen. Het materiaal heeft bijvoorbeeld invloed op de levensduur van de tafel. Ook bepaald het materiaal hoe goed de tafel tegen vrieskou of regen kan. Ook het onderhoud van de tuintafel verschilt per materiaalsoort. Houd dus rekening met het soort materiaal bij aankoop van een tuintafel, want verschillende materiaalsoorten hebben ook verschillende voordelen. Zo kunnen tuintafels van kunststof goed tegen een stootje, terwijl tuintafels van aluminium licht van gewicht zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Tuintafels van staal geven je tuin een stoer karakter en kun je zonder moeite buiten laten staan, ook in de wintermaanden. Tafels van glas zijn slijtvast, tafels van vlechtwerk zijn makkelijk te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen