De waarde van jouw huis verhogen doe je zo!

De waarde van jouw huis verhogen doe je zo!

Wanneer je een huis koopt, dan doe je een grote investering. Wil je jouw woongenot bevorderen of het huis voor meer geld verkopen dan dat jij het gekocht hebt? Dan is het slim om de waarde van je huis te verhogen. Wij geven je een paar manieren waarop jij dat kunt doen.

Verduurzaming is het onderwerp van de dag

Een goede manier om de waarde van jouw huis te verhogen, is door te investeren in verduurzaming. Gas wordt steeds schaarser en alsmaar duurder. We kunnen er niet onderuit dat gas op een gegeven moment te duur gaat worden om als gewoon huishouden gebruik van te kunnen maken en dat deze bron uiteindelijk opraakt. Daarom moeten we naar alternatieven gaan kijken, zoals zonnepanelen, vloerverwarming, koken op inductie en elektrische verwarming. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van opties en aanbieders op het gebied van duurzaam wonen.

Wanneer je investeert in verduurzaming, heb je er direct profijt van. Je bent minder geld kwijt aan de gas- en energierekening waardoor je de terugverdientijd verkort; het geld dat je bespaart is een onmiddellijk effect van het verduurzamen van de woning. Ben je van plan om binnen nu en een paar jaar jouw huis te verkopen, dan verdien je de investeringen terug; doordat het huis meer waard is geworden, kun je een hogere verkoopprijs vaststellen dan toen je het zelf kocht.

Het plaatsen van een aanbouw

Naast verduurzaming, kun je de waarde van jouw huis verhogen door het plaatsen van een aanbouw of uitbouw. Op die manier vergroot je de oppervlakte van het huis en dat zorgt al voor een hogere waarde op zich. Daarnaast kun je de extra ruimte mooi gebruiken voor verschillende doeleinden. We bespreken in dit artikel een aantal soorten aanbouwen die de waarde van je huis verhogen en waar je zelf lekker van kunt genieten.

Erker

Wil je extra ruimte in de woonkamer creëren op een manier die elegantie uitstraalt? Dan is een erker een goede optie. Een erker zorgt ervoor dat je een plekje in huis hebt waar je een mooie zithoek kan maken. Niet alleen kun je dankzij een erker op een comfortabele manier tv kijken, gasten ontvangen of een boek lezen, het zorgt ervoor dat de woonkamer groter wordt en een meer open uitstraling krijgt. Daarnaast oogt een erker vanaf de buitenkant heel mooi; zo is een erker van hout heel klassiek en geeft het je woning een authentieke jaren 30 uitstraling.

De veranda

De erker is een goede mogelijkheid om aan de voorkant van het huis meer ruimte te creëren. Wil je liever het hele jaar door genieten van de achtertuin, dan is het plaatsen van een veranda iets voor jou. Een dichte veranda zorgt ervoor dat je elk seizoen het buitengevoel kunt creëren, omdat je zicht op de tuin hebt. De waarde van jouw huis wordt aanzienlijk verhoogd wanneer je kiest voor het plaatsen van een veranda, omdat je er veel extra ruimte door creëert. Daarnaast oogt het erg gezellig! Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn om een veranda te plaatsen. Afhankelijk van je wensen, kun je kiezen voor een ‘prefab’ veranda; dit is een aanbouw die al in een fabriek gemaakt is en alleen nog maar geplaatst hoeft te worden, wat enorm in de kosten scheelt. Een veranda kopen bij Verandaglas is dus een investering die je jezelf zeker niet mag ontnemen. Om je investering terug te verdienen, mag je niet vergeten om de veranda goed te onderhouden; het zou zonde zijn als vuil of schade ervoor zorgt dat je er minder geld voor terug krijgt dan dat jij erin gestopt hebt.

Dakkapel

Wil je een extra slaapkamer in huis? Kies dan voor een dakkapel. Het is een simpele, maar populaire aanbouw die veel mensen uitkomst biedt wanneer ze ruimte tekortkomen in huis. Het is een goede investering als je de waarde van het huis wilt verhogen; je biedt eventuele kopers meer ruimte dan dat er vroeger was. Plaats je een dakkapel, dan kun je net als bij een veranda kiezen voor een prefab model en aardig besparen op de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen