De verschillen tussen een houten vloer en pvc-vloer 

De vloer is een echte sfeermaker in je woning en is de belangrijk voor de uitstraling van je interieur. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het type vloer dat je wil leggen, het is namelijk een flinke investering. Wil je bijvoorbeeld een mooie authentieke houten vloer met warme uitstraling, of hecht je meer waarde aan het onderhoud van de vloer en de kosten? Twijfel je tussen een houten vloer en een pvc-vloer en vraag je jezelf af wat de precieze verschillen eigenlijk zijn? Lees dan snel verder. Zo wordt de keuze een stuk gemakkelijker. 

Je vloer behandelen en onderhouden

Laten we allereerst dieper ingaan op het onderhoud van een houten vloer en pvc-vloer. Een vloer met echte houten planken dien je namelijk anders te behandelen dan een pvc-vloer. Een pvc-vloer is voorzien van een kwalitatief hoogwaardige toplaag die de vloer beschermd tegen krassen, stoten en vlekken. Je kunt een pvc-vloer daarom zelf in de keuken of badkamer plaatsen, in tegenstelling tot een houten vloer. Een pvc-vloer is bovendien eenvoudig schoon te maken. Een houten vloer wordt voorzien van een extra olielaag. Vervolgens kan een houten vloer ook worden schoongemaakt door te stofzuigen met een zachte borstel en te dweilen met een mild reinigingsmiddel. 

Een vloer leggen

In principe werkt het leggen van een houten vloer hetzelfde als een pvc-vloer en in beide gevallen is een egale ondervloer nodig. Dit kan door de vloer te egaliseren met egaline of een speciale ondervloer te leggen. Een pvc-vloer is een stuk dunner dan een houten vloer, eventuele oneffenheden drukken dus makkelijker door bij een pvc-vloer. De ondervloer is daarom erg belangrijk bij het leggen van een pvc-vloer. Beide vloeren kunnen in verschillende patronen worden gelegd, denk hierbij aan een visgraatpatroon of bijvoorbeeld een Hongaarse punt patroon. 

Kosten en uitstraling 

Een pvc-vloer is relatief gezien goedkoper dan een echte houten vloer, maar als je op zoek bent naar een vloer met een echte authentieke, robuuste uitstraling dan raden we een houten vloer aan. Alhoewel een pvc-vloer tegenwoordig bijna niet van echt hout is te onderscheiden haal je met een houten vloer echt die kenmerkende sfeer en warmte van echt hout in huis. 

Al met al is het belangrijk om na te gaan wat jouw wensen zijn en welke vloer daar het beste bij aansluit. Wordt het een pvc-visgraat vloer of ga je toch voor de authentieke uitstraling van echt hout? Bij De Paal Parket denken ze graag met je mee en voorzien ze je van een deskundig advies! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen