Handige tips bij het kiezen van de beste kunstplant

Handige tips bij het kiezen van de beste kunstplant

Lukt het jou ook maar niet om je planten in leven te houden? Dan kunnen kunstplanten een goede oplossing zijn. Kunstplanten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Hierdoor kan het best moeilijk zijn om een goede kunstplant te kiezen. De ene plant ziet er namelijk ontzettend nep uit en wil je liever niet in huis hebben. Om je te helpen bij het kiezen van mooie kunstplanten, hebben wij enkele handige tips. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Tip 1: De beste plantensoorten voor kunstplanten

Er zijn een paar plantensoorten waarbij het heel moeilijk te zien is of het nu om een echte of een neppe plant gaat. Dit komt doordat de planten van zichzelf al een soort van plastic uiterlijk hebben. De planten die dit uiterlijk hebben, doen het altijd erg goed als kunstplant aangezien je bijna niet ziet dat het om een kunstplant gaat. Voorbeelden van dit soort planten zijn aloë vera planten, bananenplanten, vetplanten, vioolbladplanten, monstera planten en sansevieria planten. Een aanbieder die veel van deze planten in zijn assortiment heeft is Happyshopper. Zeker een kijkje waard!

Tip 2: Kijk goed naar de afwerking van de planten

Soms kan de afwerking van de kunstplant het behoorlijk te wensen overlaten. Zo zijn ze bijvoorbeeld voorzien van een gifgroene kleur, een dikke glans laag of plastic randjes die niet mooi zijn afgewerkt. Het is enorm zonde als je voor een kunstplant gekozen hebt die er echt nep uitziet. Kijk daarom altijd goed naar de afwerking van de planten en betaal liever wat meer voor een mooie afwerking dan voor een echt neppe afwerking. 

Tip 3: Behandel jouw kunstplanten als echte planten

Onze laatste tips is om jouw kunstplanten als echte planten te behandelen. Hiermee bedoelen we niet dat je ze iedere dag water moet geven en moet gaan verzorgen, maar wel dat je ze in een mooie sierpot zet met wat potgrond. Door jouw kunstplanten in een mooie pot te zetten in plaats van in een plastic pot ziet de plant er gelijk wat echte uit. Zeker wanneer je nog een laagje echte potgrond of bijvoorbeeld steentjes of boomschors toevoegt. Je kunt dit echte laagje vastplakken met wat lijm om ervoor te zorgen dat het goed blijft liggen, of je plaatst het gewoon los in de pot. Het lijkt er dankzij dit laagje meer op dat je jouw planten erg goed verzorgd waardoor ze altijd mooi blijven in plaats van dat het om een kunstplant gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen