Binnenkort verhuizen? Hou hier rekening mee

Binnenkort verhuizen? Hou hier rekening mee

Als je binnenkort gaat verhuizen, dan heb je vast al gemerkt hoeveel er wel niet bij een verhuizing komt kijken. Je moet al je spullen op een gestructureerde manier inpakken, het juiste transportmiddel zoeken en de nieuwe woonst organiseren. Heel wat mensen zien dan ook enorm op tegen deze vermoeiende taak. In dit artikel geven we je daarom graag enkele handige verhuistips. Met deze tips kan je de hele verhuizing op een efficiënte manier organiseren en verlies je op geen enkel moment het overzicht!

Begin op tijd

Begin tijdig met het organiseren van je verhuizing. Het is erg verleidelijk om alles tot het laatste moment te laten liggen. Op deze manier verlopen de laatste dagen voor de eigenlijke verhuisklus echter ontzettend chaotisch. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je tijdig begint met inpakken en dat je logisch te werk gaat. Begin met de kamers waar je niet vaak komt. Tijdens het inpakken kan je trouwens ook meteen een selectie van je spullen maken. Kijk goed na welke items je nog nodig hebt en welke zaken weg mogen.

Ga logisch, efficiënt en gestructureerd te werk

Verder moet je proberen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Plaats alle gelijkaardige spullen in dezelfde verhuisdoos en schrijf op de doos naar welke kamer deze moet. Op deze manier staan al je spullen meteen in de juiste ruimte en vermijd je onnodig gesjouw. Probeer ook een checklist op te stellen. Met een to-do lijstje behoud je het overzicht en weet je wat er nog allemaal moet gebeuren. Vergeet zeker de administratieve taken niet op dit lijstje te zetten. Bij een verhuizing komt heel wat papierwerk kijken en deze kant van de verhuisklus mag dan ook zeker niet onderschat worden.

Zoek opvang voor je kinderen en je huisdieren

Ook voor kinderen en huisdieren is een verhuizing een stressvolle periode. Ze weten niet wat er exact aan de hand is en ze begrijpen al helemaal niet waarom jij opeens geen tijd hebt om met hen te spelen. Vraag daarom aan de grootouders of ze een dagje op de kinderen kunnen letten of laat ze een nachtje bij een vriendje of vriendinnetje logeren. Op deze manier beleven de kinderen een erg leuke dag en moet jij hier alvast geen rekening mee houden. Ook voor huisdieren vind je vast wel een oppas. Iedereen heeft wel een echte dierenliefhebber in zijn vriendengroep zitten.

Kijk de praktische kant van de verhuizing goed na

Er zijn heel wat praktische details die tijdens het regelen van een verhuizing wel eens vergeten worden. Zo moet je bijvoorbeeld goed nakijken hoe je je nieuwe woning het best kan bereiken en of er voldoende parkeergelegenheid is. Zeker als je gebruik maakt van een verhuiswagen of een verhuislift moet je controleren of er wel voldoende ruimte beschikbaar is. Verder is het ook een goed idee om je meubels en de deuropeningen op te meten. Zo weet je meteen of je hele inboedel door de deur past, en kom je op de verhuisdag zelf niet voor verrassingen te staan.

Huur een verhuislift

Verhuizen naar een appartement op een hogere verdieping is niet eenvoudig. Deze gebouwen beschikken vaak over een erg smal trappenhuis en het is erg vermoeiend en gevaarlijk om je meubels zelf naar boven te sjouwen. Het huren van een verhuislift kan hier een oplossing voor zijn. Een verhuislift is namelijk een stevig platform dat zelfs de zwaarste meubelen automatisch naar boven tilt. Dankzij de lift moet je zelf geen fysieke inspanningen leveren en lopen je meubels veel minder kans op schade. Bovendien win je met een verhuislift ongelooflijk veel tijd en kan je de hele verhuizing veel sneller afronden.

Schakel een ervaren en professioneel bedrijf in

Als je er 100 procent zeker van wil zijn dat je verhuizing vlot verloopt, dan is het een goed idee om de hele klus uit te besteden. Een verhuisbedrijf zoals Verhuisbedrijf Snelle Jongens inschakelen betekent namelijk dat je je zelf helemaal nergens zorgen om hoeft te maken. Zeker als het om een spoedverhuizing gaat is de hulp van een ervaren bedrijf onmisbaar. 

Verhuisbedrijf Snelle Jongens beschikt namelijk over het juiste materiaal en professionele verhuizers, waardoor ze alle dringende verhuizingen meteen kunnen uitvoeren. Dankzij hun jarenlange ervaring weten ze bovendien hoe ze een last-minute verhuizing moeten organiseren en behouden ze ook tijdens deze stressvolle momenten de volledige controle over de klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen