De ovale eettafel: voor een modern interieur 

De ovale eettafel: voor een modern interieur

Ben jij opzoek naar een mooie nieuwe eettafel? Dan kan de ovale eettafel wellicht de perfecte match zijn voor in jouw woonkamer. Met deze tafelvorm kan je namelijk alle kanten op. Heb je een groot gezin en wil je met z’n allen lekker kunnen genieten van de gezamenlijk eetmomenten? Of is jouw huis niet al te groot maar wil je toch een gezellige sfeer creëren? De ovale eettafel komt in zoveel verschillende maten, kleuren en materialen dat er voor ieder huis wat wils is. Lees daarom gauw verder, om erachter te komen welke tafel het best bij jou past. 

De voordelen van een ovale eettafel 

De ovale eettafel is een vorm die niet altijd even gangbaar is in ieder huis. We zijn natuurlijk eigenlijk allemaal gewend aan de klassieke rechthoekige tafel met vier stoelen. De ovale vorm kan daarom een leuke twist zijn op een traditioneel interieur. Het geeft een gezellig gevoel, je kan met iedereen die aan tafel zit een gesprek aan gaan omdat je naar iedereen kan kijken. Daarnaast heeft de ovale vorm zachte lijnen wat ervoor zorgt dat de kamer een zacht karakter krijgt. En uiteindelijk is de ovale vorm een efficiënte keuze: voor zowel grote als kleine huizen is de tafelvorm perfect om het maximale uit de woonruimte te halen. 

De verschillende opties voor de ovale eettafel 

Zoals gezegd kan de ovale eettafel in heel veel diverse kleuren, vormen en materialen komen. Allereerst de vorm. Je kan kiezen voor een traditioneel ovaal. Maar je kan bijvoorbeeld ook een halve cirkel nemen, als je een gebrek aan ruimte in de kamer hebt. Wil je liever een praktische vorm hebben? Dan is het Deense ovaal wat voor jou, met een vierkant blad maar een ronding aan de kopse kant is deze tafel ideaal voor grote families en spelletjesavonden. Mocht dit allemaal niet bevallen dan is er altijd nog de half ovaal die wat subtieler is.

Materialen zijn natuurlijk ook belangrijk. Heb jij een modern interieur? Dan wil je wellicht gaan voor een fenix plaat, die met een egale afwerking heeft. Of misschien is marmer dan wel ideaal voor jou. Heb je een wat klassieker huis, dan past het juist weer perfect om een traditionele eikenhouten tafel te nemen. En is jouw huis meer ingericht met een industriële look, dan kan een betonnen blad de match zijn voor jou. 

Tot slot is kleur een overweging die je moet maken. Bij Table du Sud kan je kiezen uit zo’n elf kleuren, van zwart naar wit en alles daar tussenin. Denk bij het kiezen van de kleur altijd aan de lichtinval van de woonruimte waarin je de tafel gaat plaatsen. Veel licht kan namelijk zorgen dat een donkere kleur er opeens heel anders uit ziet. Daarnaast moet je uiteraard ook rekening houden met de rest van het interieur en nagaan welke kleur daar het beste in past. 

Jouw perfecte ovale eettafel 

Kan je niet jouw perfecte ovale eettafel vinden in de voorgestelde tafels? Dan kan je ook kiezen voor het samenstellen van je eigen tafel. Op de website kan je aangeven welke vorm, kleur, materialen en afwerking je het liefst wil. Table du Sud maakt vervolgens deze tafel in hun eigen werkplaats, samen met de beste mensen uit het vak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen