Bloem behang – Nostalgisch en weer populair

Bloem behang – Nostalgisch en weer populair

Back to the sixties! Beatles, blowende hippies en… bloem behang. En dat bloem behang is helemaal weer terug. Het behang mag nu weer wolken met bloemen, schitteren met cacti en floraal met alle kleuren van de regenboog een feestje aan je wanden vieren. Bloem behang is weer helemaal in en dat zullen we weten ook. Het hoort bij de woontrend van de laatste jaren. Vergeet bloemen voor die paar vazen en vul er eens complete muren mee.

Flower power

Bloem behang is trendy. En veelzijdig. Witte en naturel bloemen behang je op de wand als je een Scandinavische interieurstijl hebt. En bloemen met expressieve vormen en felle kleurnuances gaan natuurlijk goed met een Bohemian style. Welke interieurstijl je voorkeur ook geniet, er kan altijd een goed boeket bloemen in worden meegenomen.

Woonkamer met bloesemwangetjes

Een van de beste plekken voor bloem behang is en blijft de woonkamer. Zo geniet je het meest van je florale eyecatcher. Kies je voor een enkele muur, dan is die achter de bank perfect. Of de wand in de eethoek. Daar versterk je bank en eetmeubilair mee. Is je voorliefde een industrieel interieur, dan kunnen daar ook best bloemen bij. Kies dan voor behang met een diepzwarte achtergrond en vergrijsde kleuren. Je hoeft ook beslist niet een hele muur te vullen met bloempatronen. Ook een deel behangen, leidt soms tot prachtig resultaat; zeker als je de rest van de muur een bijpassende kleurtint geeft. Saaie lange muren kun je zo veel spannender in je interieur neerzetten. En je hoeft niet alleen te kiezen uit bloempatronen. Een prachtig effect krijg je als je een sterk vergroot bloemboeket aan de wand hebt. Plezierig over-the-top, een riant schilderij.

Slaapkamers met erotische behaaglijkheid

De slaapkamers lenen zich bij uitstek om gehuld te worden in de bloemensfeer. Houd je het een beetje donker, dan verhoogt dat de intieme sfeer. Behang je de wand recht tegenover je bed, dan is het feestelijk ontwaken met een eerste blik op een bloemenweide. Of versterk je bed visueel door achter het hoofdbord de hele muur met bloemknoppen op te fleuren. Een baby- of kinderkamer is ook bloemetjesbehang meer dan waard. Vooral als het een meisjeskamer is.

Intensieve patronen

Bloemen behang kan best een beetje druk overkomen. En zo alsnog de feel van je interieur verstoren. Toch kan druk behang best goed uitwerken. Ga dan wel uit van je favoriete bloem behang en kijk welk van de meubels daar goed bijstaan. Meubilair dat storend werkt op de voorgrond van je behang, kun je beter naar elders wegtillen. Sowieso heeft bloem behang baat bij een vrij lege, minimalistische ruimte. Nog mooier is het als de kleur van je meubelstoffen goed overeenkomen bij die van het behang. Het hoeft niet exact gelijk te zijn, als ze maar mooi mee schakeren met het behang. Vind je dat bloemen behang je woon- of slaapruimte toch nog te druk doen overkomen? Experimenteer dan eens in de kleinste ruimte van je huis met behang. Het is goed zitten op een toiletpot met rondom barok behang.

Bloem behang – Nostalgisch en weer populair

Kleur je interieur nostalgisch

Het met bloemen zeggen. Bijvoorbeeld een nostalgische sfeer laten herleven op je muren. Terug naar grootmoeders tijd. Of naar de stijlkamers waar de Franse aristocratie vertoefde. Retro bloemen behang kan daarvoor zorgen. Geef je interieur kleur met een paar behangbanen in vintagestijl. Vooral groene en blauwe tinten werken heerlijk nostalgisch. Bloempatronen zijn ook in grafische en zeer geometrische patronen te koop. Een eeuwige herhaling van de Franse lelie of een vergroend bladerdek. Heel anders dan de flower power decoraties met felle gele of rode kleuren. Een ingetogen bloempatroon geeft je ruimte een bepaalde ‘chique’ en gedistingeerdheid. Zo’n retro touch past ook prima in je woonkeuken.

Fotobehang

Er zijn duizenden behangontwerpen waarin de bloem de hoofdrol speelt. Je kunt kiezen voor pasteltinten en knalkleuren, voor bijna schreeuwende, fauvistische patronen of sierlijke jugendstilbloemen. De keuze is echt enorm maar… je kunt ook op heel originele wijze een stuk van je muur als botanisch paradijsje weergeven. En dat met de zekerheid dat niemand anders dat behang ergens heeft staan plakken. Fotobehang! Ontwerp het zelf. Het is zo gemakkelijk. Je fotografeert precies die bloem die je uitvergroot in je kamer wilt. Je zorgt dat die foto een vectorbestand wordt en hebt dan ineens de basis voor zeer persoonlijk behang. Het is natuurlijk dan wel iets prijziger dan ‘voorgekookt’ behang. Maar je hebt dan een uniek en heel persoonlijk behangetje aan je kamermuur. En om op kosten te sparen kun je een kleine wand kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen