Verwarming radiator kopen & efficiënt op kosten besparen? Dat doe je zo!

Verwarming radiator kopen & efficiënt op kosten besparen? Dat doe je zo!

Is je huidige radiator aan vervanging toe? Dan is een verwarming radiator kopen je volgende stap. Ervan uitgaande dat je niet te veel geld kwijt wil zijn aan een nieuwe verwarming, geven we je graag een aantal tips om je kostenpost zo laag mogelijk te houden. Kijkend naar de aankoopprijs van de radiator, installatiemogelijkheden, de mate van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid hebben we de beste tips voor je als het gaat om het kopen van een verwarming radiator.

Een verwarming radiator kopen: kies voordelig en betrouwbaar

Een radiator zou in principe jaren mee moeten gaan, maar dan moet je wel voor de juiste kiezen. Het proces van een verwarming radiator kopen kan je voor jezelf dan ook heel simpel maken. Doe allereerst onderzoek naar de beste radiatoren op de markt en ga na welk type het beste past bij jouw interieur en leefstijl. Ga vervolgens op zoek naar een voordelige- en betrouwbare radiatorverkoper en maak daar je beslissing. Twijfel je nog? Zorg er dan voor dat je voor een specialist kiest die niet alleen verkoopt, maar ook goed adviseert. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet.  

Doe-het-zelver? Bespaar kosten en demonteer- en monteer zelf je radiator

Een verwarming radiator kopen is stap één, maar je oude radiator moet eerst ook nog gedemonteerd worden alvorens je de nieuwe kan (laten) monteren. Want dat is de vraag. Ga je volledig voor voordelig? En ben je een redelijke doe-het-zelver? Dan is het wellicht veel interessanter om je nieuwe radiator zelf te installeren en hier geen (dure) monteur voor in te huren. Ook het demonteren van je oude radiator kan je gerust zelf doen. 

Door het werk zelf te doen bespaar je enorm op kosten. Daarnaast kan je natuurlijk altijd eerst advies inwinnen van een ervaren radiatorspecialist, zodat je zeker weet dat je de juiste stappen doorloopt. Wel wordt aangeraden om de klus niet alleen te klaren, maar een sterke compagnon in te schakelen die je bijvoorbeeld kan helpen met tillen aangezien radiatoren erg zwaar kunnen zijn.

Kies voor een radiator met een hoge energie-efficiëntie

Heb je een nieuwe radiator nodig, dan wil je eigenlijk altijd kiezen voor de radiator met de beste energie-efficiëntie. Check hiervoor functies als thermostatische regeling, timers en eenvoudig te regelen warmteafgifte. Misschien wil je wel een verwarming radiator kopen die je eenvoudig kan instellen op je dagelijkse ritme. Door alleen te verwarmen op de momenten dat je thuis bent, houd je eenvoudig controle over je binnenklimaat én bespaar je aanzienlijk op kosten.

Je verwarming radiator kopen? Houd rekening met het milieu!

Radiatoren zijn er in allerlei soorten en maten, maar vooral het materiaal is een belangrijk onderdeel van je keuzepalet. Plaatstaal is één van de meest milieuvriendelijke materiaalsoorten waar radiatoren van worden gemaakt. Het is niet alleen heel betaalbaar, maar ook zeer energiezuinig en duurzaam. Dit zorgt vervolgens voor een heel efficiënte warmteafgifte. En dat is fijn voor je portemonnee, want jij betaalt hierdoor maandelijks minder aan energiekosten. Erg milieuvriendelijk dus. Ga je een verwarming radiator kopen, let dan dus ook op deze pluspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen