Warm in de winter: Stylingtips voor een wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed kun je in de slaapkamer combineren met een bankje of opbergkist

Wollen vloerkleden zijn al eeuwenlang een populaire keuze als vloerbedekking vanwege hun natuurlijke isolatie en duurzaamheid. Maar wat veel mensen niet weten is dat een wollen vloerkleed ook een geweldige manier is om wat stijl aan je huis toe te voegen. In deze blog lees je daarom meer over stylingtips voor een wollen vloerkleed, zodat je deze winter ook wollig en warm blijft!

De ideale plek voor een wollen vloerkleed

Bedenk eerst waar je een wollen vloerkleed wilt plaatsen. Wollen vloerkleden werken het best op plekken waar je er veel van kan genieten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zitruimte in je woonkamer, je slaapkamer, een studeerkamer of thuiskantoor. Als je van plan bent om een wollen vloerkleed in je woonkamer of slaapkamer te plaatsen, is het een goed idee om te zorgen voor overlap met je meubels om er zo voor te zorgen dat het vloerkleed niet verloren op de grond ligt, maar echt een onderdeel van je interieur wordt.

Een zithoek in je woonkamer creëren

Zo is een groter wollen vloerkleed erg geschikt om de zitruimte in je woonkamer compleet te maken. Als je een hoekbank hebt bijvoorbeeld, kun je het vloerkleed deels laten overlappen met de voorpoten van je bank. Je kunt er ook voor zorgen dat de salontafel of eventuele bijzettafels nog op het vloerkleed passen. Als je een kleinere bank en een grotere, luxe stoel hebt, kun je deze in een L-vorm met elkaar combineren samen met een wollen vloerkleed.

Hoe leg je een wollen vloerkleed in de slaapkamer?

In de slaapkamer kiezen de meeste mensen ervoor om een wollen vloerkleed naast het bed te leggen. Ook kun je natuurlijk een groot vloerkleed kopen dat aan beide kanten van het bed evenveel uitsteekt. Ook als je liever voor een mooi, symmetrisch effect wilt gaan maar liever niet een gigantisch vloerkleed aan wilt schaffen hebben we een tip voor je. Je kunt namelijk ook twee identieke wollen vloerkleden kopen en aan beide kanten deels met je bed laten overlappen. Zo ziet niemand het verschil! Tenslotte staat een wollen vloerkleed ook erg mooi aan het voeteneinde van je bed als je deze combineert met een bankje of opbergkist.

Een rustig en neutraal effect

Veel mensen kiezen vooral in de winter voor een wollen vloerkleed omdat deze van nature de warmte erg goed isoleert. Daarnaast is dit type vloerkleed erg populair vanwege het rustige en natuurlijke effect dat je er mee in huis haalt. Wol wordt vaak niet in felle kleuren geverfd, maar juist in natuurlijke en neutrale kleuren. Dat komt omdat de kleur van een fel geverfd wollen vloerkleed snel kan vervagen. Ook als je al een drukker interieur hebt, kan een wollen vloerkleed dus zorgen voor wat meer rust tijdens de wintermaanden!

Het formaat van een wollen vloerkleed bepalen

Als je nu ook weg bent van het idee van een wollen vloerkleed, maar nog niet zeker weet welk formaat het meeste geschikt is, hebben we nog één laatste tip in huis. Door tape te gebruiken kun je het formaat van een wollen vloerkleed namelijk exact afbeelden in de ruimte waar je deze neer wilt leggen. Als alternatief kun je ook het oppervlak van het vloerkleed nabootsen met krantenpapier. Zo weet je zeker dat je een wollen vloerkleed kiest dat naadloos aansluit op je interieur en kom je warm en stijlvol de winter door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen