Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe deurklinken

Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe deurklinken

Wil jij jouw oude deurklinken vervangen door nieuwe, moderne deurklinken? Bijvoorbeeld omdat ze toe zijn aan een upgrade of omdat ze niet meer werken? Deurklinken zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Doordat je zo veel keuze hebt, is het niet altijd even makkelijk om een deurklink naar wens te vinden. Door voor deurklinken te kiezen met het juiste model en de juiste kleur, zorg je dat de uitstraling van de ruimte helemaal compleet is. Het is dus van groot belang dat je van tevoren even goed gaat nadenken over je keuze. Om jou te helpen hebben wij enkele handige tips waar je gebruik van kunt maken!

De kleur van de deurklinken

Voornamelijk de kleur van de deurklinken en het deurbeslag spelen een grote rol bij de uiteindelijke keuze. Doorgaans zijn deurklinken in brons, messing, aluminium, mat nikkel of RVS verkrijgbaar. Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Als jij een modern en strak interieur hebt, zijn aluminium deurklinken in het matzwart vaak een zeer goede keuze. Matzwarte deurklinken zijn enorm populair en zijn steeds vaker in woningen terug te zien. Ook gouden deurklinken staan vaak erg mooi bij moderne woningen, evenals bij meer klassieke woningen.

Op schild of op rozet?

Als je eenmaal de kleur van de deurklinken en het deurbeslag bepaald hebt, is het tijd om te kijken of je de deurklinken op schild of op rozet wilt. Als je kiest voor deurklinken op schild ontvang je altijd één onderdeel. De deurklink zit dus op hetzelfde schild als het slotplaatje. Je dekt met deurklinken o schild eenvoudig de oude boor- of schroefgaten af voor een mooi geheel. Bij deurklinken op rozet bestaat de set uit twee losse onderdelen, namelijk de deurklink en het slotplaatje. Je kunt dit slotplaatje op iedere gewenste plek monteren. 

Kijk naar de ruimte

Het is ook belangrijk om goed naar de ruimte te kijken waar de kruk geplaatst moet worden. De keuze voor het juiste deurbeslag is afhankelijk van de ruimte waar de kruk geplaatst wordt. Je hebt bijvoorbeeld voor het toilet of de badkamer een andere deurklink nodig dan voor in de keuken of woonkamer. Er zijn verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deurklinken met of zonder slot. Daarnaast is het ook nog een keuze om een deurklink te kopen met een sleutelgat. 

De vorm en de stijl

Deurklinken zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende vormen en stijlen. Als je kijkt naar de vorm, heb je meestal de keuze uit rechte modellen en gebogen modellen. Als je voor een strakkere uitstraling wilt gaan zijn rechte modellen een goede keuze. Rechte modellen zie je dan ook vaak terug in moderne woningen. Gebogen modellen hebben een meer klassieke uitstraling die goed staat bij meer klassieke woningen. Het is aan te raden om de gehele woning dezelfde klinken te gebruiken, aangezien het geheel er dan een stuk mooier uit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen