5 redenen om een waterontharder aan te schaffen voor jouw woning

5 redenen om een waterontharder aan te schaffen voor jouw woning

Het installeren van een waterontharder in huis begint in Nederland steeds populairder te worden. Zo’n apparaat haalt de kalk uit je water, wat een hoop voordelen heeft. Je hebt hier dan geen chemische middelen meer voor nodig. Toch zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen over het installeren van een waterontharder in hun woning. Ben jij een van die mensen? In dit artikel geven we je 5 redenen om een waterontharder aan te schaffen voor jouw huis!

Wat is een waterontharder? 

Een waterontharder is dus een apparaat dat de kalk uit het kraanwater haalt door te filteren op magnesium en calcium. Het apparaat wordt op de waterleidingen in je woning geïnstalleerd en vanaf dat moment zorgt de waterontharder dat al het water uit de kranen en de douche of het bad in de woning ontkalkt wordt. Het systeem van een waterontharder bestaat uit drie onmisbare onderdelen:

  • Zoutloplossing: Deze is nodig voor het reinigen van de waterontharder
  • Kunsthars: Dit onderdeel is belangrijk voor het opslaan van de gefilterde kalk in het apparaat 
  • Computer: De computer van de waterontharder zorgt voor het aansturen van het proces 

1. Langere levensduur huishoudelijke apparaten 

Aangezien een waterontharder kalk uit het water haalt, zorgt hij er ook voor dat huishoudelijke apparaten zoals een waterkoker, koffiezetapparaat, afwasmachine en een wasmachine langer meegaan. Waterontharders van hoge kwaliteit halen zelfs 100% van de kalk uit het water. De reden dat huishoudelijke apparaten dan langer meegaan, is dat ze niet aangetast worden door kalkafzetting. 

2. Minder zeep en wasmiddel nodig

Als je een waterontharder hebt, kun je besparen op wasmiddel en zeep. Kalk werk namelijk zeep tegen waardoor je er meer van nodig hebt. Water dat geen kalk bevat is namelijk zachter en helder, waardoor je minder wasmiddel nodig hebt voor lekker schone was. 

3. Geen kalkaanslag op tegels en douchewand

Wanneer je gebruik maakt van een waterontharder, heb je geen kalkaanslag meer op je tegels van je badkamer. Ook hou je een schone douche wand. Kalkvlekken zijn hardnekkig en er blijft veel vuil achterzitten waardoor het schoonmaken steeds lastiger wordt.  

4. Geld besparen

Ga je een waterontharder kopen, dan kun je hier uiteindelijk veel geld mee besparen. Met een waterontharder gaat je apparatuur veel langer mee (verdubbeling levensduur van een quooker bijvoorbeeld). Ook bespaar je op zeep en schoonmaakmiddelen. Daarnaast bespaar je ook energie, omdat apparaten niet meer aangetast worden door kalk, waardoor ze minder stroom verbruiken. 

5. Beter voor huid en haar

Water zonder kalk heeft een hoop voordelen, waaronder het feit dat je was eerder schoon is, zoals we eerder al benoemden. Daarnaast is zacht water beter voor de huid en zul je daarom merken dat jouw huid minder geïrriteerd is na het douchen of in bad gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen