Kies voor milieuvriendelijke gevelreiniging voor je huis

Kies voor milieuvriendelijke gevelreiniging voor je huis

Het periodiek onderhouden van de buitenmuren van je huis is belangrijk om het er fris en uitnodigend uit te laten zien. Dat niet alleen, maar de buitenmuren van je huis schoonmaken heeft ook nog andere voordelen! Zo verleng je de levensduur van de gevels en voorkom je schade, zoals scheuren in de gevel. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig veel groene schoonmaak opties beschikbaar zijn! Deze opties maken het je gemakkelijk om de buitenkant van jouw huis er goed uit te laten zien, zonder het milieu te beschadigen.

Reiniging van de gevel met stoom

Er zijn verschillende methodes om muren aan de buitenkant grondig schoon te maken. De eenvoudigste manier is stoomreiniging. Bij deze manier verhit je water en spuit je het met een hogedrukreiniger tegen de gevel aan. De stoom die vrijkomt maakt het vuil los. Deze methode is ideaal als er sprake is van bevuiling met bijvoorbeeld mos of resten van klimop.

Reiniging van de gevel met vochtstralen

De gevel reinigen met stoomreiniging is een goede eerste stap. Mocht het vuil dan nog niet weg zijn, dan is het een slim idee om te kiezen voor gevelreiniging met vochtstralen. Hoe dit wordt gedaan? Eigenlijk is het bijna dezelfde methode als gevelreiniging met stoom, alleen er wordt nog zand toegevoegd aan het water. Hierdoor is het een stuk krachtiger. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid zand te gebruiken. Als je te veel zand gebruikt, dan zorgt dit voor beschadiging van de gevel. 

Reiniging van de gevel met een chemisch middel

Als er sprake is van verfresten of roetaanslag op de gevel, dan blijft er vaak maar 1 methode over voor de beste reiniging: chemisch reinigen. Maar is reinigen met een chemisch middel wel milieuvriendelijk? Zeker! Want hoewel het chemische middel het vuil effectief laat verwijderen, wordt het afvalwater in bakken opgevangen. Op die manier komt het niet in terecht in het milieu en zorg je dus ook voor een milieuvriendelijke reiniging.

Kies voor professionele reiniging

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het reinigen van jouw gevel? Bekijk dan vooral foto’s van gevelreiniging voor en na. Zo weet je zeker dat het de moeite waard is, want de resultaten zijn verbluffend. We raden je wel aan om altijd te kiezen voor professionals, omdat je op die manier altijd kiest voor de slimste en meest effectieve manier om je gevel te reinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen