Populaire kleuren bakstenen voor een eigentijdse gevel

Populaire kleuren bakstenen voor een eigentijdse gevel

De gevel van je woning is als een visitekaartje. Het weerspiegelt jouw stijl en het kan een duidelijke sfeer neerzetten. Voornamelijk de kleur van de gevelstenen speelt hierbij een grote rol. Dit jaar zien we allerlei trends voorbijkomen op het gebied van bakstenen. Ontdek welke kleuren populair zijn en met welke stenen je de gevel van je (toekomstige) woning een eigentijdse look geeft!

1. Warme aardetinten

Warme aardetinten blijven populair voor gevelbakstenen in 2024. Denk aan kleuren zoals roestbruin en terracotta. De tinten hebben een sfeervolle en huiselijke uitstraling. Hierdoor kan de woning veel warmte uitstralen, zelfs als het midden in een stadse omgeving staat. De aardekleuren passen uiteraard ook erg mooi bij een bosrijke of andere natuurlijke omgeving.

2. Neutrale grijstinten

Hou je wat meer van een moderne en tijdloze look? Dan kun je grijze bakstenen kopen voor de gevel. Neutrale grijstinten zoals antraciet, steengrijs en leigrijs zijn hierbij populair. Het wordt vaak toegepast bij woningen met een strakke architectuur.

3. Aubergine ondertoon

Degenen die zoeken naar een unieke en gedurfde optie kunnen eens kijken naar bakstenen met een aubergine ondertoon. Het vleugje paars voegt niet alleen een luxe uitstraling toe aan je gevel, maar zorgt ook voor meer diepte en een karakteristieke sfeer. De woning zal er op een stijlvolle manier mee opvallen!

4. Zandkleurige nuances

Wanneer de voorkeur uitgaat naar een lichte tint, winnen zandkleurige bakstenen terrein. Het oogt namelijk zachter en sfeervoller dan helder witte gevelstenen. Je kunt voor één zandkleur kiezen, maar ook diverse lichte tinten met elkaar combineren voor een speelser resultaat. Varieer met lichtbeige of combineer de zandtint met een warme taupe kleur. Het zorgt voor een harmonieus geheel met een uitnodigende sfeer.

5. Contrastrijk zwart

De afgelopen jaren wordt er steeds vaker gekozen voor zwart als gevelkleur. De diepe kleur creëert een stoere uitstraling en vormt vaak een mooi contrast met de omgeving. Het kan zelfs worden gecombineerd met zwarte kozijnen voor een all black look. Vind je een hele gevel met zwarte bakstenen toch iets te donker? Dan kun je het leuk combineren met grijstinten of juist met een zandkleur voor een zachter geheel.

Bij het kiezen van een kleur voor de gevel is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de trends, maar vooral naar jouw persoonlijk smaak. Houd daarnaast rekening met de omgeving. Wat past er mooi bij de rest van de buurt of bij de aangrenzende natuur? Met neutrale tinten zit je altijd goed, hoewel je soms best uit de comfortzone mag stappen met een uitdagende kleur zoals zwart of aubergine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen