Zo kies je de juiste waterontharder

Zo kies je de juiste waterontharder

Veel gebieden in Nederland hebben last van veel kalk in het water. Dit kan grote problemen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan wasgoed dat harder blijft ondanks de wasverzachter, maar ook huidirritaties en shampoo dat niet goed zijn werk doet. Je kan er daarom voor kiezen om een waterontharder te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat het kalk uit het water verdwijnt, zonder dat je hier veel extra’s voor hoeft te doen. Er zijn een groot aantal varianten van de ontharder beschikbaar. Je past hem dus helemaal op jouw situatie aan. Maar waar moet je dan allemaal op letten? Hieronder staan de belangrijkste factoren op een rij. 

Jouw gezinssituatie en het verbruik van water

Voor het kiezen van een goede waterontharder moet je eerst jouw gezinssituatie goed voor ogen hebben. Het aantal personen in jouw gezin en het verbruik van het water zijn namelijk belangrijk voor het kiezen van het model. Afhankelijk van het verbruik moet je namelijk voor een grotere of kleinere variant kiezen. Ook is het belangrijk om de beschikbare ruimte op te meten. De ontharder moet hier passen en niet in de weg staan. Door deze factoren goed voor jezelf op een rij te zetten zorg je ervoor dat je de eerste keuzes kan maken en een model vindt die jou voldoende gemakken oplevert.   

Zout zorgt dat kalk niet terugkomt 

Als je de nieuwe ontharder aan wilt schaffen moet je ook goed opletten op welke momenten deze regenereert. Sommige modellen doen dit gedurende de dag, maar anderen doen het in de nacht. Het is wel een belangrijk proces voor het verkrijgen van de goede resultaten. Het proces gebeurt door middel van het zout voor waterontharder. Het zout haalt de kalk weg uit de ontharder. Door het proces regelmatig uit te voeren kan de kalk niet meer terug in de leidingen komen en behoud je de goede resultaten. Je moet het zout daarom ook regelmatig bijvullen, zodat je voorkomt dat de waterontharder zijn werk niet meer kan doen.   

Alle specificaties goed vergelijken

Als je het zout voor de waterontharder bekeken hebt, hoef je alleen nog maar te bekijken welke andere specificaties je benodigd hebt. Zo zijn er ontharders die werken met een timer, maar ook varianten die je handmatig moet instellen. Alle specificaties samen geven jou de gelegenheid om een model aan te schaffen die volledig bij jouw wensen en gezinssituatie aansluit en waarmee je voorkomt dat het water hard blijft. Vanaf het moment dat je de ontharder plaatst, merk je direct het verschil tijdens het douchen, schoonmaken van de woning en het doen van de was. Alles voelt weer zachter aan en je kan een flinke kostenbesparing krijgen met de aankoop van douche- en schoonmaakmiddelen. Je hebt alleen nog maar voordelen met de waterontharder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen