Houd hier rekening mee bij het samenstellen van je interieur

Houd hier rekening mee bij het samenstellen van je interieur

Het inrichten van de ruimtes in huis is aan de ene kant ontzettend leuk; tegelijkertijd brengt het de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe maak je gebruik van verschillende kleuren, om te voorkomen dat het interieur te saai wordt? Kun je voor een combinatie van interieurstijlen kiezen, zoals een industrieel interieur met enkele landelijke elementen? Op welke manier zorg je dat het wooncomfort in huis optimaal is? Het aanbod aan comfortabele meubels is door de jaren heen steeds groter geworden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod bij een partij als Meubelzorg. Populair zijn de stoelen waarvan je de voetenleuning uit kunt klappen, of bijvoorbeeld de rugleuning naar achter kunt laten zakken. Een ideale stoel om op de vrijdagavond een film of serie in te kijken! 

Tip: kijk ook eens naar de sta op stoel die bij verschillende partijen wordt aangeboden. Zeker wanneer je verwacht dat je lichaam de komende jaren steeds strammer wordt, is het prettig een dergelijke stoel in huis te hebben. Het helpt je uit de stoel te komen als je op wilt staan.

Kijk naar de interieurs van anderen op het internet 

Er zijn online duizenden foto’s van andere interieurs te vinden. Denk aan platformen als Pinterest en Instagram, maar ook aan de talloze blogs over interieurs. Bekijk deze foto’s eens, om een goed beeld te hebben van de verschillende mogelijkheden die je hebt. Let hierbij bewust op het gebruik van felle accentkleuren, gewaagde natuurlijke materialen in het interieur, enzovoorts. Ook is het interessant online meer te lezen over de laatste interieurtrends. Populair is bijvoorbeeld de keuze voor layering bij het ophangen van de raamdecoratie; het is een trend waarbij verschillende lagen raamdecoratie over elkaar heen worden gebruikt. 

Durf gewaagde keuzes te maken in je interieur 

Zoals reeds werd aangehaald is het gebruik van felle accentkleuren de laatste jaren steeds populairder. Vaak blijkt dat huishoudens het niet aandurven een kleur als rood of bijvoorbeeld paars in het eigen interieur terug te laten komen. Een gemiste kans! Door lef te tonen bij het samenstellen van het interieur voor je kamers slaag je erin deze ruimtes karakter te geven. Durf bijvoorbeeld ook een stuk van een dikke boomstam in je slaapkamer als nachtkastje te gebruiken. Het zal niet het eerste zijn waaraan je denkt bij het uitzoeken van een nachtkastje, maar het geeft de ruimte wel de stoere, speelse look die je er misschien mist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen