De toegevoegde waarde van houten gevelbekleding

De toegevoegde waarde van houten gevelbekleding

Het laten plaatsen van houten gevelbekleding is vanuit meerdere opzichten een absolute aanrader als je het ons vraagt. Naast de vele praktische voordelen, heeft het natuurlijk ook een enorme toegevoegde waarde als we kijken naar de uitstraling die dit je huis geeft. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je nog vol vragen zit en niet goed weet hoe dit precies werkt en of het ook iets is voor jouw thuis, hebben wij een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet. Daarbij gaan we niet alleen in op de decoratieve voordelen, maar natuurlijk ook over de vele praktische voordelen die houten gevelbekleding allemaal heeft.

Een warme en natuurlijke uitstraling

Met houten gevelbekleding creëer je direct een warme en natuurlijke uitstraling aan je woning. Hout heeft een unieke charme en brengt een gevoel van authenticiteit met zich mee. Het voegt karakter toe aan je huis en maakt het opvallend in vergelijking met andere materialen zoals stenen zoals de meeste huizen. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en afwerkingen die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Dit heeft als voordeel dat je zowel bij een modern huis kunt kiezen voor houten gevelbekleding, maar het ook perfect past bij bijvoorbeeld een wat oudere jaren 30 woning.

Extra bescherming

Naast dat houten gevelbekleding een prachtige uitstraling geeft, heeft het ook praktische voordelen. Een van deze voordelen is het beschermen van je gevel tegen de verschillende weersomstandigheden. Zoals we allemaal wel weten, kan het in Nederland nog weleens flink regenen, sneeuwen of hagelen. Door dat te kiezen voor houten gevelbekleding van Housewood, weet je in ieder geval zeker dat de buitenkant van je huis is beschermd tegen onder andere vocht, maar ook wind en zonlicht. Houdt is namelijk van nature een duurzaam materiaal, dat goed bestand is tegen allerlei verschillende weersinvloeden, het hele jaar door. Dit zorgt ervoor dat je gevel veel langer mooi blijft, waardoor je dus ook minder geld kwijt bent aan onderhoud en reparaties.

Isolerende werking

Door een ‘extra’ gevel, die je met houten gevelbekleding als het ware creëert, heb je natuurlijk ook een extra isoleren laag voordat de kou het huis binnen kan trekken. Hout heeft daarnaast ook van nature thermische eigenschappen, wat betekent dat het warmte vasthoudt en kou buiten houdt. Dit zorgt er ook direct voor dat je minder energie verbruikt en dus ook een positieve uitwerking heeft op de hoogte van de energierekening. Het is dus niet alleen voor een stukje comfort een toegevoegde waarde, maar min of meer ook een investering.

Duurzaam en milieuvriendelijk

In het verlengde van bovenstaande, is houten gevelbekleding niet alleen voor het aanzien van de woning aantrekkelijk, maar ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Hout is een hernieuwbare bron en als het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, draag je bij aan het behoud van onze natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn er verschillende behandelingen en afwerkingen beschikbaar die het hout kunnen beschermen tegen verval en insecten, waardoor de levensduur wordt verlengd. Reden genoeg dus om je eens serieus te verdiepen in de mogelijkheden die houten gevelbekleding jou te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen