Financiering van vastgoed en beleggingspanden

Financiering van vastgoed en beleggingspanden

Door woningen aan te kopen creëer je via verhuur ruime mogelijkheden voor als passieve inkomsten of pensioenaanvulling. Beleggen in vastgoed kan zo lucratief zijn en een waardevolle optie om een vergrote inkomstenstroom te realiseren. Om commercieel vastgoed te kunnen aankopen, kan het nodig zijn om een financiering aan te vragen. Het kan immers lang duren voordat je voldoende geld hebt gespaard om een extra woning voor verhuur doeleinden te kunnen aankopen. Met een gerichte vastgoedfinanciering kan tot maximaal 85% van de marktwaarde in verhuurde staat worden gefinancierd met een zakelijke vastgoedhypotheek. Droomdoelen komen zo een stuk sneller dichterbij en kunnen met een passende financiering op gebied van vastgoed worden gerealiseerd.

Een financiering in vastgoed

Bij beleggingspanden wordt een maximale loan-to-value van 85% gehanteerd op een financiering vastgoed. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een deel van de uiteindelijke investering zelf te financieren en hiervoor zal altijd eigen geld moeten worden toegelegd. Afhankelijk van de locatie en het energielabel van de beoogde woning, zal de hoogte aan vastgoedfinanciering worden vastgesteld. Neem de financieringsvoorwaarden zorgvuldig door, zodat je weet wat je kunt verwachten. Door in contact te komen met financiële adviseurs en taxateurs kan worden vastgesteld hoeveel financiering voor vastgoed mogelijk is en hoeveel nog zelfstandig zal moeten worden aangevuld. Met de juiste informatie omtrent de hoogte van de hypotheekrente, financiering en aanvraag kan een financiering voor beleggingspanden worden geregeld.

Inkomsten via vastgoedfinanciering

Om in commercieel vastgoed te investeren, zal een zakelijke financiering moeten worden aangevraagd. Het uiteindelijke doel van de investering dient dan wel te zijn, dat de woning beschikbaar wordt gesteld voor verhuur aan derden. Hierbij mag je niet zelf in de woning intrede nemen en evenmin mag de woning aan familie worden verhuurd. Naast de vastgoedfinanciering kun je een beleggingspand financieren met deels eigen vermogen. Hoe hoger de eigen inbreng, des te lager zal de vastgoedhypotheek uitvallen en er een noodzaak zijn bij aankoop van een beleggingspand.  Een vastgoedfinanciering maakt het echter mogelijk om met slechts een beperkte eigen inbreng sneller commercieel vastgoed te financieren en inkomsten generen via verhuur van woningen.

Beleggen in vastgoed als investering

Wanneer je extra inkomsten wilt genereren of een aanvulling op het pensioen wilt realiseren, dan is investeren in vastgoed een goede optie. Zelfs als het niet mogelijk is om volledig zelfstandig een woning aan te kopen, zijn er mogelijkheden tot het verkrijgen van een vastgoedfinanciering. Een beleggingspand financieren wordt zo ook voor particulieren met een ondernemende instelling mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen