Waar let je op bij het kopen van een placemat?

Waar let je op bij het kopen van een placemat?
Inhoudsopgave Hide
  1. Vormen en maten 
  2. Materialen

Een placemat is een zeer functioneel item. Zo’n onderlegger zorgt er namelijk voor dat de eettafel niet beschadigt, maar je kunt ‘m ook gebruiken als accessoire om de eettafel mee te stijlen. Ook wanneer je gezellig een avondje gaat tafelen bij jou thuis met vrienden of familie mag een onderlegger niet ontbreken. Creëer met behulp van een placemat bijvoorbeeld een echte strand look onder je overkapping tijdens een zwoele zomeravond. Voor iedere gelegenheid en voor iedere eettafel is de perfecte onderlegger te koop. Toch is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten voordat je op zoek gaat naar een mooie set placemats. 

Vormen en maten 

Geen placemat is hetzelfde. Placemats zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Kies je voor een ronde rotan onderlegger? Of kies je liever voor een rechthoekige lederen onderlegger? Zelfs een ovaalvormige of vierkante onderlegger behoort tot de mogelijkheden. Naast dat placemats verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Welke afmeting voor jou het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de grootte van je eettafel, de diameter of afmetingen van je borden, het aantal zitplaatsen aan je eettafel, etc. Tevens zijn onderleggers ook verkrijgbaar in verschillende diktematen. De dikte van een placemat is namelijk minstens zo belangrijk bij het uitzoeken van de perfecte onderlegger. Wanneer je namelijk kiest voor een wat dikkere onderlegger, kun je in de keuken alles op deze onderlegger klaarleggen. Hierdoor kun je in één streep met alles wat je nodig hebt naar de eettafel lopen zonder dat je hiervoor speciaal een dienblad hoeft te pakken. 

Waar let je op bij het kopen van een placemat?

Materialen

Naast dat een placemat verkrijgbaar is verschillende vormen en maten, kunnen placemats van verschillende materialen gemaakt zijn. Denk aan stof, kurk, leder, en kunststof. Iedere materiaalsoort heeft zo z’n eigen eigenschappen. Zo kan een stoffen onderlegger er misschien heel mooi uitzien, praktisch is hij vaak niet. Je kunt zo’n onderlegger namelijk lastig schoonmaken met enkel een vochtige doek. Een stoffen onderlegger zal je al snel in de wasmachine moeten stoppen om hem helemaal schoon te krijgen. Een lederen placemat past weer helemaal bij de nieuwste woontrends. Let er bij zo’n soort onderlegger alleen wel op dat vetvlekken lastig te verwijderen zijn. Welk soort onderlegger het meest geschikt is voor jou, is dus afhankelijk van verschillende factoren. Wil je de onderlegger alleen gebruiken om je eettafel mee te stijlen? Ga dan ook meteen eens langs een kringloopwinkel of rommelmarkt om te zien of er bijpassende woonaccessoires te verkrijgen zijn. Vaak hebben tweedehands woonaccessoires nóg meer karakter dan splinternieuwe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen