Houten decoratieletters maken

Hier lees je hoe je met enkele letters een origineel woord- of naamplankje maakt. Plaats de houten decoratieletters bijvoorbeeld in je woonkamer, op de schouw, voor het raam of in de kinderkamer. Of geef het als cadeau!Houten decoratieletters

Benodigdheden voor de houten decoratieletters

Dit heb je nodig:

 • Houten letters
 • Houtlijm
 • Eventueel: stevig papier of behang met een leuk motief (bij de bouwmarkt liggen gratis staaltjes)
 • Stanleymes met snijplank òf potlood met schaar
 • Verf (bij voorkeur in dezelfde kleur als het decoratiepapier) met kwast
 • Eventueel: houten plankje

Stappenplan houten decoratieletters

 1. Verzin een woord wat bij jou of de betreffende kamer past (zoals een bepaald gevoel, voornaam, wens, naam van de kamer, etc).
 2. Koop houten letters bij een hobbyzaak, zoals De Kwast of Pipoos. Er zijn letters in diverse groottes. De prijs varieert doorgaans tussen ca. €2,50 en €5,- per letter.
 3. Regel ook een houten plankje waar je de letters op kunt zetten (zorg er dus voor dat de plank lang genoeg is). Hang je ze liever tegen de muur? Dan sla je deze stap natuurlijk over.
 4. Leg iedere letter op het papier of behang en snijd tweemaal de vorm uit (denk aan een snijplank onder het papier). Heb je geen scherp mes? Trek de letters dan over op het papier en knip ze voorzichtig en netjes uit.Houten decoratieletters dream
 5. Schilder de zijkant van de letters en het plankje in de gewenste kleur. Indien gewenst kan je het papier/behang overslaan en de letters helemaal schilderen.
 6. Plak de papieren letters op de houten letters. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk lijm knoeit aan de zijkanten.
 7. Plak de letters op het plankje en druk goed aan.
 8. Laat het minimaal één dag goed drogen.

Kijk ook eens naar onze extra inspiratie voor houten letters op Pinterest. Heb je aanvullingen of extra tips voor het maken van houten decoratieletters? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

1 reactie

 1. Makkelijker is de letters in te smeren meer lijm (goed verdelen) en dan de letter op het gewenste stuk behang te pakken. Stevig aandrukken, laten drogen, en vervolgens meer stanleymes rondom het papier afsnijden. Ook openingen zoals in de O snij je eenvoudig weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen