Zo verwijder je pluggen gemakkelijk uit de muur

Zo verwijder je pluggen gemakkelijk uit de muur

Ga je je huurwoning uit of ben je klaar om je muur een makeover te geven? Dan is het handig om gladde muren te hebben zonder schroeven of pluggen erin. Het verwijderen van een plug is een zeer secuur werkje. Als je niet goed oplet, kun je de gehele muur beschadigen bij het verwijderen van de muurpluggen. Hoe je veilig en snel een plug verwijdert? Dat lees je in deze blog. 

Een schroef

Een veelgekozen manier om een plug uit de muur te halen, is een schroef. Je kiest hiervoor een schroef die iets kleiner is. Je draait de schroef een klein stukje in de plug totdat hij vast zit. Vervolgens kun je door aan de schroef te trekken, de plug uit de muur halen. Heb je niet genoeg kracht om met je handen en de schroef, de plug uit de muur te halen? Pak er dan een tang bij. Knijp met de tang, de schroef stevig vast en trek vervolgens de schroef en de plug uit de muur. 

De plug uitboren

Wil je je krachten liever besparen? Dan kun je er ook voor kiezen om de plug uit de muur te boren. Start met een klein boortje en kies steeds een groter boor opzetstuk. De boor zorgt ervoor dat de plug kapot gaat in de muur. Vervolgens komt het kapotte plastic door het boren vanzelf de muur uit. Als dit niet meteen lukt, kun je ook een tangetje gebruiken om het plastic uit de muur te trekken. Een andere optie kan zijn om als opzetstuk een van de vele gatenzagen te proberen waarmee je gemakkelijk op verschillende materialen een rond gat kan uitboren.

Kurkentrekker

Heb je geen gereedschap bij de hand? Dan kan zelfs een kurkentrekker goed van pas komen. Je hebt hiervoor de speciale vleugelkurkentrekker nodig. Je draait de kurkentrekker helemaal in de plug in de muur en vervolgens duw je de vleugels van de kurkentrekker richting de muur. Door deze beweging maakt de kurkentrekker een trekkende beweging en komt de plug uit de muur. Het is net alsof je een fles wijn opent. 

Afsnijden en klaar

Soms vergt een muurplug erg weinig werk. Als het een plastic plug is, kun je de bovenkant van de plug afsnijden om erna het gat te dichten. Je laat de plug dan in de muur zitten. De muur vul je vervolgens met muurvulling. Zo zie je niets meer van de plug die hier ooit zat. Dit is vaak de gemakkelijkste oplossing en daarmee ook de voorkeursoplossing. Zo weet je zeker dat je je muur niet onnodig gaat beschadigen.

Hoe verwijder je makkelijk pluggen uit de muur?

Om pluggen uit de muur te verwijderen, kun je een tang of een platte schroevendraaier gebruiken om de plug uit te trekken. Als de plug erg vastzit, kun je proberen om een tang of een tangachtig gereedschap te gebruiken om de plug vast te pakken en hem voorzichtig heen en weer te wiebelen om hem los te maken. Als dat niet werkt, kun je een boor gebruiken om een gat in het midden van de plug te boren en hem er dan uit te trekken.

Hoe verwijder je oude pluggen?

Om oude pluggen te verwijderen, kun je dezelfde methoden gebruiken als bij het verwijderen van normale pluggen. Als de plug echter erg oud is en vastzit in de muur, kun je een boor gebruiken om een gat in het midden van de plug te boren en hem er dan uit te trekken.

Hoe plug van schroef verwijderen?

Als de plug vastzit op een schroef, kun je proberen de schroef eruit te draaien met een schroevendraaier. Als de schroef erg vastzit, kun je een tang of een tangachtig gereedschap gebruiken om de schroef vast te pakken en hem voorzichtig heen en weer te wiebelen om hem los te maken.

Kan plugin niet verwijderen?

Als je de plug niet kunt verwijderen met de bovenstaande methoden, kun je proberen een speciale plugverwijderaar te gebruiken. Dit is een gereedschap dat is ontworpen om pluggen uit de muur te trekken zonder de muur te beschadigen. Als dit nog steeds niet werkt, kun je een professionele klusjesman raadplegen om je te helpen de plug te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen