Tuinverbouwing: tips voor een goede voorbereiding

Een tuinverbouwing klinkt misschien minder ingrijpend dan een verbouwing in huis, maar vaak is het net zo’n grote of zelfs een grotere klus. Met een goede voorbereiding wordt de tuinverbouwing een stuk eenvoudiger. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waar je tijdens de voorbereiding even bij stil kunt staan.

TuinverbouwingTuinverbouwing: vervoer van bouwmaterialen

Bedenk voordat je naar de bouwmarkt of woonboulevard gaat hoe je eventuele bouwmaterialen mee gaat nemen. Je zult niet de eerste zijn die bij de kassa staat met veel te veel spullen die helemaal niet in de auto passen. Sommige bouwmarkten verhuren aanhangwagens, maar velen ook niet.

Een aanhangwagen kan je dan helpen bij het vervoeren van bouwmaterialen en is tijdens de verbouwing ook heel gemakkelijk bij het afvoeren van tuinmateriaal. Gebruikte aanhangwagens hoeven helemaal niet duur te zijn en bij een volgende verbouwing of bij het vervoeren van welke spullen dan ook, komt het goed van pas.

Tuinverbouwing: de afvalcontainer

Vaak wordt onderschat hoeveel tuinafval je krijgt bij het verbouwen van de tuin. Dit is niet alleen een oude tegelvloer of schutting, maar vooral ook veel groenafval. Je tuin hoeft niet groot te zijn om al snel een container vol te hebben.

Het is dan aan te raden om een tijdelijke container te huren om het afval in op te slaan, waardoor je zelf niet aan de slag hoeft met plastic zakken of afvalbakken. Tevens hoef je hierdoor minder vaak naar de stortplaats of milieustraat te rijden. Afvalcontainers zijn er in allerlei soorten en maten. Overleg met de specialist hoe groot de container moet zijn voor de verbouwing van jouw tuin.

Tuinverbouwing: oprijplaten

Aan oprijplaten wordt meestal wel gedacht, maar vaak te laat. Pas wanneer het onmogelijk is om met de kruiwagen achterin de tuin te komen, wordt eraan gedacht. Schaf ze van tevoren aan en voorkom omvallende kruiwagens en veel gedoe met het verplaatsen van spullen. Stevige planken kunnen ook voldoen, maar vergt wel wat oefening met een volle (zware) kruiwagen.

Zorg voor bescherming van je woning

Bedenk van te voren hoe je de woning schoon wilt houden. Met een tuinverbouwing loopt iedereen in en uit, waardoor er veel viezigheid binnenkomt. Zonde van je mooie vloer! Regel van te voren vloerplastic of kartonnen platen, die tijdelijk je vloer kunnen beschermen tegen zand en ander tuinafval.

Wat te doen bij slecht weer?

Heb je er ook aan gedacht dat het dagenlang kan regenen, sneeuwen of vriezen? Plan de verbouwing van je tuin daarom nooit in de winter, al kan het natuurlijk altijd regenen. Heb je een strakke planning en wil je bij regen toch door kunnen gaan, zorg dan dat je van te voren een goede overkapping regelt, zoals een grote partytent of zeil. Hierdoor kun je vaak toch verder werken als het regent, waardoor je niet te ver achter gaat lopen op de planning.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk naar jouw tuin en naar jouw verbouwing en beslis dan welke punten er allemaal belangrijk zijn om van te voren te regelen. De verbouwing van een tuin is voor veel mensen namelijk een onverwacht grote klus, waar nogal wat bij komt kijken.

Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen