Tips om je interieur snel een geheel nieuwe uitstraling te geven

Tips om je interieur snel een geheel nieuwe uitstraling te geven

Wat is het toch fijn om je interieur af en toe eens een nieuwe uitstraling te geven. Een frisse wind in de woning brengen. Even iets anders om van te genieten. Dat kan je huis precies de oppepper geven die het nodig heeft. Natuurlijk wordt het wel een dure grap als dit betekent dat je telkens een geheel nieuw interieur aan moet schaffen. Gelukkig kan het ook wat subtieler. 


Ben jij toe aan een geheel nieuwe uitstraling in huis? Maar wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven? Met behulp van de volgende tips maak je jouw interieur zomerproof, zonder dat dit al te veel kosten met zich meebrengt. Lees snel verder en laat je inspireren. 

Nieuwe verlichting 


Wist je dat nieuwe verlichting direct een geheel andere uitstraling aan jouw woning kan geven? En nee, dan hoef je echt niet alle lampen in huis te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een ware eyecatcher en de ruimte oogt gelijk anders. Op zoek naar een wat goedkopere optie? Ga dan aan de slag met led strips. Deze kun je eenvoudig op verschillende manieren binnen het interieur aanbrengen. Bijvoorbeeld om een meubelstuk te accentueren of een wand extra te belichten. 

Andere indeling 


Op zoek naar een andere uitstraling, maar geen budget om nieuwe accessoires of meubels te kopen? Geen probleem. Soms kan een woning er al heel anders uitzien door simpelweg een andere indeling te maken. Verplaats eens wat meubels en kijk welk effect dit heeft op de woning. Een andere indeling doet soms echt wonderen. Laat je creativiteit dus de vrije loop en vraag eventueel een extra paar sterke handen om je hierbij te helpen. Het is misschien even puzzelen, maar dan mag het resultaat er ook zeker zijn.

Wissel meubels en accessoires uit 

Weet je van jezelf dat je heel snel uitgekeken raakt op je interieur? Dan is het misschien goed om afspraken te maken met vrienden of familie die hetzelfde probleem ervaren. Er zijn ook social media groepen waar je meubels en accessoires kosteloos kunt uitwisselen. Hoe leuk is het om op die manier meubels die je niet meer zo mooi vindt, om te wisselen voor iets nieuws? Dat geeft het interieur direct een andere uitstraling en je hoeft er niets extra’s voor uit te geven. 


Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meubels en accessoires te verkopen en van dat geld weer (tweedehands) dingen terug te kopen. 

Nieuwe kleur op de muren 


De beste manier om een interieur direct nieuw leven in te blazen is door een nieuwe kleur op de muur te gebruiken. Je hoeft hierbij echt niet de gehele ruimte aan te pakken. Meestal is het al voldoende om één accentmuur in te zetten. Bovendien hoeft verf niet al te duur te zijn. Er zijn genoeg B-merken die van prima kwaliteit zijn. Geef je ogen dus de kost en vergelijk. Zo geef je je huis met heel weinig geld een complete make-over. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen