Terracotta kleur combineren

Terracotta kleur combineren

Waarschijnlijk ken je terracotta van de rode klei gebakken potten. Dit is de manier hoe wij in het westen vaak terracotta gebruiken. Maar vanuit de geschiedenis van de terracotta wordt deze kleisoort gebruikt voor dakpannen en vloeren. De terra corra kleur en het materiaal nemen minder warmte op en zijn dus goed te gebruiken voor het buitenhouden van de warmte, bijvoorbeeld in landen waar het vaak erg warm is. In dit artikel lees je verschillende manieren van terracotta kleur combineren in jouw interieur.

Terracotta op de muren

De kleur terracotta is een aarde kleur. Dit kun je bijvoorbeeld goed combineren met andere aardse kleuren. Het is erg warm en sfeervol om een terracotta kleur op de muren te hebben, hiermee zul je veel warmte geven aan een ruimte. 

Zo kun je bijvoorbeeld samen met donker groen en taupe een erg aardse tint geven aan een ruimte en hiermee een gezellige fijne sfeer creëren.

De kleur terracotta neemt dus ook minder warmte op. Om deze kleur op de muren te hebben kan dus ook erg voordelig zijn voor het koel houden van een ruimte waar normaliter veel warmte blijft hangen. 

Combineren met andere kleuren

Zoals eerder genoemd kun je terracotta goed combineren met andere aarde tinten, waaronder ook blauw of bruin. Maar ook okergeel en grijs zijn kleuren die goed bij terracotta passen.

Dit komt omdat terracotta van zichzelf een veelzijdige kleur is, het wordt vaak als een rode tint gezien maar als je kiest voor een lichtere terracotta gaat het richting de roze of zelfs beige.

Terracotta en roze combineren

Eerder werd genoemd dat terracotta soms kan neigen naar de kleur roze. Daarbij kun je terracotta ook goed combineren met roze als de kleur iets donkerder is en dus een meer bruine kleur heeft. De kleur terracotta en roze kunnen een erg vrouwelijke maar wel aardse tint geven waarbij je ook de kleuren beige en wit goed kunt combineren.

Terracotta en blauw combineren

Terracotta is dus een aardse bruine of juist roze tint. Bij deze kleur passen andere aardse tinten zoals donkergroen of donkerblauw, ook aardse tinten. Deze donkere kleuren geven al wel snel een ruimte weinig licht en de kleur terracotta brengt ook niet veel licht dus kun je ervoor kiezen om deze kleuren te combineren maar ook tinten van beige, wit of heel licht roze eraan toe te voegen. 

Terracotta door het hele huis

In buitenlandse vakantiehuizen kun je vaak veel terracotta vloeren of tinten tegen komen. Om deze look ook in jouw eigen huis te laten terugkomen kun je beginnen met een terracotta vloer. dit hoeft niet per se het materiaal terracotta te zijn maar dit kan ook een strakke vloer zijn die je in deze kleur kan verven. Zo geef je al een goede terracotta basis aan de ruimte. 

Daarbij zie je dat bijvoorbeeld terracotta tegels tegen de muur in de keuken of woonkamer of badkamer als een hele gave sfeer geven. De kleur terracotta kun je op allerlei manieren, zo groot of klein als je wil, terug laten komen in jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen