Leuke ideeën voor de tuin bij je woning

Leuke ideeën voor de tuin bij je woning

Een tuin heeft je veel te bieden, wanneer je hier het maximale uit weet te halen. Denk bijvoorbeeld aan de speelruimte die een tuin biedt aan je kinderen, het leven wat je naar de tuin haalt met de vlinders, vogels en bijen, het comfort wat een tuin biedt nadat je slim gebruik gemaakt hebt van een tuinstoelen aanbieding, enzovoorts. Voorzie je de tuin van een overkapping, dan kun je er een groot deel van het jaar van genieten. De overkapping biedt je beschutting. Daarbij houdt het de warmte vast op zomerdagen, als gevolg waarvan je tot laat op de avond buiten kunt blijven zitten. In dit artikel helpen we je meer uit je tuin te halen. 

Kies voor een comfortabele hangstoel in de tuin 

Comfort kent verschillende vormen in tuinen. Denk aan het verschil tussen een comfortabele hangstoel in de tuin en bijvoorbeeld een buitendouche, of denk aan een jacuzzi en een grote loungebank. Ook een parasol draagt bij aan het comfort wat je ervaart. Of wat te denken van een grote buitenkeuken? Het is heerlijk om in de zomermaanden buiten te koken, in plaats van in huis. Je kunt een buitenkeuken zelf maken, of een grote barbecue aanschaffen. Verschillende bekende merken bieden deze buitenkeukens aan.  

Tip: combineer de buitenkeuken op het terras met een aantal losse bloempotten, welke je kunt vullen met verse kruiden. Het verwerken van kruiden uit je eigen tuin tijdens het koken geeft de gerechten meer smaak.  

Hang een lichtsnoer op boven het terras 

Voorkom dat de tuin in de avond een groot donker gat vormt. Het nodigt niet uit om op warme zomeravonden tot laat buiten te zitten. Dit doe je door een lichtplan te maken voor de tuin; vergelijk het met een lichtplan voor de ruimtes binnen je woning. Kies bijvoorbeeld voor een lichtsnoer, welke je door de tuin of over het terras heen spant. Tegenwoordig zijn deze prikkabels standaard van led lampen voorzien, wat maakt dat ze relatief weinig energie verbruiken.

Professionele tuinverlichting aanleggen doe je zelf 

Naast een prikkabel kan ook vast tuinverlichting een goede optie vormen. Er zijn professionele systemen verkrijgbaar, waarbij je een transformator in het stopcontact steekt. Vanuit de transformator laat je een kabel door de tuin lopen, waarop je vervolgens verschillende lampen klikt. Je hoeft geen elektricien meer te zijn, om van sfeervolle verlichting in de tuin te kunnen genieten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen