Tips om te besparen op je energie- en gasrekening

Tips om te besparen op je energie- en gasrekening

Sinds 2023 is het prijsplafond ingegaan. Toch zijn de prijzen van energie en gas nog erg hoog. Sommige aanbieders hebben dit verlaagd, maar de vraag is voor hoelang dit geldt. Daarnaast zijn ook veel andere zaken duurder geworden, waardoor het belangrijk blijft om geld te besparen. Lees daarom snel verder. In dit artikel lees je tips om te besparen op je energie- en gasrekening. 

Zet de verwarming lager

Door de verwarming slechts 1 graden lager te zetten kun je al flink wat geld besparen. Moet je eens bedenken hoeveel geld je kunt besparen als je de verwarming nog lager zet. In plaats van de verwarming warm aan te zetten kleed je je dan iets warmer aan. Dit kost je niets extra’s! Let wel op: als je je huis niet goed ventileert kan er schimmel ontstaan in je huis. Dit komt al veel voor bij mensen die hun verwarming niet aanzetten. Zorg daarom dat je je huis goed ventileert en schimmel snel weghaalt. Als je dit niet doet kan het niet alleen zorgen voor schade aan je huis, maar ook leiden tot gezondheidsproblemen.

Ga mealpreppen

Door te mealpreppen kun je gas en elektriciteit besparen. Misschien vraag je je af: wat is mealpreppen? Dit is simpelweg een term voor het koken van meerdere maaltijden voor meerdere dagen. Zo hoef je niet elke dag te koken. Hierdoor ben je in totaal ook minder lang bezig met het koken. Tevens heb je weer meer vrije tijd over. Nu kun je misschien weer eens sporten na het werken. Je hoeft immers niet meer elke dag te koken! Maaltijden die je binnen twee dagen op eet bewaar je in de koelkast. Maaltijden die je later wilt eten bewaar je in de vriezer. Op het internet vind je heel veel mealprep recepten om je te inspireren. Door te douchen op de sportschool na het sporten bespaar je ook weer elektriciteit!

Kies duurzame apparaten

Ga je nieuwe apparaten kopen? Kies dan de meest duurzame apparaten. Kies liever geen apparaten die op gas werken. In de toekomst mag je namelijk geen gas gebruiken. Het is dus erg zonde als je geld investeert in iets wat je binnenkort niet meer mag gebruiken. Op alle apparaten moet tegenwoordig een duurzaamheidslabel worden geplaatst. Zo kun je makkelijk zien hoe duurzaam het product is, zoals bij infrarood panelen en mobiele infrarood verwarming. Een apparaat met een a label is het meest duurzaam. Echter heb je ook keuze uit het label A+, A++ en A++. A++ is de beste keuze, maar A+ en A++ zijn ook al een stuk duurzamer.

Wil je nog meer geld besparen? Denk dan eens na over het laten plaatsen van zonnepanelen. Dit is een grote investering, maar binnen een paar jaar kun je deze investering terug hebben verdiend. Je kunt namelijk veel geld besparen met zonnepanelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen