Relaxen in eigen tuin: zo creëer jij ultieme rustmomenten

Nederlanders zijn maar een druk volkje. We zijn hele dagen in de weer en proberen zoveel mogelijk activiteiten en verplichtingen in één dag te proppen. Dat lukt niet altijd. Al die ballen in de lucht houden, dat eist soms zo zijn tol. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen kampen met een burn-out. Depressief zijn. Daarom is het des te belangrijker dat je ondanks jouw drukke bestaan ook nog de nodige rustmomenten kunt pakken. 

De tuin verleent hier zich natuurlijk uitstekend voor. Dit is niet alleen een prachtig verlengstuk van je woning, maar biedt ook nog eens ongelooflijk veel mogelijkheden om meer rust in je hoofd en lichaam te ervaren. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat dit het hele jaar door mogelijk is? In dit artikel geven we je enkele tips om dit te realiseren. 

Bubbelbad 

Heb je weleens overwogen om echte luxe aan je tuin toe te voegen? Bijvoorbeeld in de vorm van een bubbelbad? Nee? Dan is dit zeker de moeite waard. Jacuzzi’s zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor zijn ze bijna voor elke tuin geschikt. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, kunnen ze geheel op maat worden samengesteld. Of je nu voor een ultra luxe bubbelbad voor meerdere personen kiest of al genoegen neemt met een simpel en klein exemplaar. Alles is mogelijk. 

Een bubbelbad geeft jouw tuin niet alleen direct een luxe uitstraling, maar maakt relaxen ook nog eens veel beter mogelijk. Er gaat niets boven een uurtje bubbelen na een drukke werkdag. Even de gedachten op nul, misschien wel relaxen onder het genot van een hapje en een drankje en het gezelschap van je partner. Zo is jouw batterijtje binnen mum van tijd weer opgeladen. 

Lijkt dit je wel wat? Laat je dan goed adviseren door een deskundige en ontdek niet alleen waar je aan moet denken voordat je het bubbelbad plaatst, maar ook welk bubbelbad voor jou het meest geschikt is. 

Overkapping 

Het nadeel van de tuin is dat deze in Nederland meestal maar enkele maanden echt te gebruiken is. Het overgrote deel van het jaar is het vaak te nat en te koud om echt van de tuin te genieten. Zonde, want zo valt ook dit relaxplekje weg. Gelukkig zijn er ook manieren om de tuin het gehele jaar door te gebruiken. Bijvoorbeeld door een overkapping te laten plaatsen. Zo wordt de tuin echt een verlengstuk van het huis en geniet je hier in alle jaargetijden van. 

Groen maakt gelukkig 

Onderzoek heeft uitgewezen dat groen echt gelukkig maakt. Mensen voelen zich prettiger als ze in een groenrijke omgeving zijn. Het geeft rust, maakt de lucht gezonder en het is ook nog eens een fijn tijdverdrijf om voor de planten te zorgen. Als je dus echt meer rust in de tuin wilt creëren, is het verstandig om meer planten in de tuin te plaatsen. Heb je niet echt groene vingers? Kies dan voor onderhoudsarme planten en laat je adviseren over de juiste mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen