Zo kies je je eigen woonstijl

Als je je woonkamer opnieuw gaat inrichten dan kun je natuurlijk naar een meubelzaak gaan van een bekende keten. Maar dan loop je wel het risico dat je dezelfde bank koopt als de overburen, je broer of je collega. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar misschien wil jij je wel onderscheiden. Misschien ben jij wel gesteld op echt mooie meubels die zorgvuldig zijn geselecteerd om een mooi geheel te vormen waar helemaal jouw smaak en stijl uit blijkt. Dan shop je natuurlijk bij een winkel die daar net zo over denkt, zoals Kötter Living. Hier koop je meubels die je niet ‘overal’ tegenkomt. Hier koop je een salontafel of een bank die is gemaakt van topkwaliteit materialen en die helemaal past binnen jouw woonstijl.

Klassiek, modern of toch wat anders?

Voor woninginrichting kun je kiezen uit verschillende stijlen. Sommige mensen houden van modern, anderen geven de voorkeur aan een landelijke inrichting van hun woonkamer, weer anderen zijn fan van een klassieke woonstijl. Bekijk bijvoorbeeld de Richmond meubelen en ontdek of die passen binnen het plaatje dat jij voor ogen hebt van jouw woonkamer. Voordat je gaat shoppen is het belangrijk dat je de maten opneemt van kasten, zitmeubelen en tafels. Zeker als je een showroom bezoekt is dat belangrijk. Meubels die in een showroom staan lijken altijd kleiner. Het zou heel vervelend zijn als bij levering blijkt dat de bank niet past of dat na het plaatsen van de kast een deur niet meer open kan. Ook is het belangrijk om kleuren ook bij daglicht te vergelijken indien mogelijk, omdat onder kunstlicht kleuren vaak anders ogen.

De prijs van design meubels

Aan design meubels hangt doorgaans een wat hoger prijskaartje. Dat is logisch, ze worden veel minder massaal geproduceerd en ingekocht dan de meubels van die bekende keten uit Zweden. Daar staat tegenover dat je iets koopt dat verder niemand heeft. Althans, die kans is heel klein. Daarnaast gaat het vrijwel zonder uitzondering om meubels en accessoires die misschien wel een leven lang meegaan. Je koopt dus niet zomaar iets. Je koopt een tafel, bank, kast of stoel waar je vele jaren plezier van gaat hebben. En mocht je er na een aantal jaren alsnog op uitgekeken zijn dan kun je er vaak iemand anders nog een plezier mee doen.

Online meubels kopen

Sommige mensen hebben moeite met het kopen van meubels via het internet. Je ziet immers niet wat je koopt. Maar het internet biedt wel veel mogelijkheden. Je kunt op je gemak thuis alvast het nodige voorwerk doen. Je kunt zien wat er te koop is en welke combinaties eventueel mogelijk zijn. Als je een idee hebt wat het moet gaan worden bezoek je vervolgens de showroom om de meubels die je hebt uitgezocht te bekijken. Wellicht kom je vervolgens alsnog tot een andere keuze, misschien dat een interieuradviseur je overtuigt van een mooie combinatie of dat je zelf tot een ander inzicht komt. De meubels die je bestelt worden vervolgens gemaakt en bij je thuisbezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen