Petrol kleur combineren

Petrol kleur combineren

Kleurencombinaties en -inspiraties zijn enorm belangrijk voor ons. Dit is op verschillende gebieden terug te zien, zoals in ons interieur, de kleding die we dragen en de spulletjes die we bij ons hebben. Een kleur die steeds meer populariteit wint is de kleur petrol. Dat is een kleurencombinatie van blauw en groen, met ook wat grijze invloeden. Als de naam je niet bekend voorkomt, het is vergelijkbaar met groenblauw, water blauw en turquoise. Een super leuke kleur, maar hoe pas je het toe in je interieur? Daar lees je in dit artikel meer over.

Petrol combineren met andere kleuren

Petrol is een mooie kleur om de combineren met andere kleuren. Als je wil gaan voor een ton sur ton interieur, kun je petrol met andere blauw- en groene tinten combineren. Heb je liever wat meer afwisseling qua kleuren in je interieur, dan kun je petrol ook prima combineren met de basiskleuren: zwart, wit en grijs. Maar ook is de kleur goed te combineren met allerlei andere kleuren. Kleuren combineren met petrol gaat bijna nooit mis!

Petrol muur

Als je helemaal weg bent van de kleur petrol en je wilt de kleur een plek geven in je interieur, kun je de muren verven met petrol. Zo wordt je muur een echte eyecatcher. Je kunt er ook voor kiezen om je hele interieur deze kleur te geven. In dat geval neem je het plafond ook mee. Je zou denken: petrol is petrol. Maar, er zijn wel een aantal verschillende kleurverschillen binnen de kleur petrol. Net zoals je verschillende tinten blauw of geel hebt. Hieronder staan een aantal verfmerken voor je opgesomd, zodat jij erachter kan komen welke tint bij jou past.

Farrow & Ball – Vardo;

GAMMA superieur petrolblauw;

vtwonen krijt mat muurverf petrol;

Flexa Full Aqua;

Flexa Eiland.

Petrol bank

Oké, dus je kunt je muur en/of plafond stylen met de leuk petrol, maar er is nog veel meer mogelijk. Wat dacht je van een bank in een blauw, groenachtige kleur? Een keer wat anders dan anders en het ziet er zeker niet verkeerd uit. Wil je dat de bank opvalt? Kies er dan voor om de donkere bank voor een lichtere muur te zetten.

Petrol fauteuil

Hmm.. Alleen maar een bank in petrol? Misschien past het dan niet meer zo goed bij de interieurstijl. Daarom kan het een goed idee zijn om ook een of enkele fauteuils neer te zetten in de woonkamer in de kleur petrol. Dit zorgt namelijk voor meer eenheid.

Petrol eettafel

Nog niet genoeg van petrol? Dan kun je uiteraard ook nog kiezen voor een petrol eettafel. Je hebt dan gegarandeerd een unieke tafel, die niet veel andere mensen hebben. Kortom, jouw eettafel springt er echt uit! De tip is dan wel om geen eetkamerstoelen in petrol te nemen, maar te kiezen voor een witte, zwarte of bruine stoel. Dat gaat zorgen voor een mooi geheel in jouw interieur en niet onbelangrijk: het is een echte blikwerper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen