Dit is waarom een inboedelverzekering handig is

Dit is waarom een inboedelverzekering handig is

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren met een huis, zoals brand, lekkage, of zelfs inbraak. Hierdoor loop je het risico dat niet alleen de woning zelf, maar ook kostbare apparatuur en persoonlijke spullen beschadigd raken of verloren gaan. Het is daarom slim om te kijken naar een goede verzekering, zodat je gedekt bent tegen de kosten bij schade, zoals bijvoorbeeld een opstalverzekering waarmee de woning goed verzekerd is. Op die manier kun je onbezorgd genieten van jouw woonplezier.

Verzeker al je dierbare eigendommen

Invloeden van buitenaf, zoals van de natuur en het weer, kunnen voor schade aan de woning en aan jouw eigendommen zorgen. Denk aan schade door wateroverlast bij overstromingen, maar ook aan schade bij storm of brand. Het is dan ook een goed idee om je bezittingen te verzekeren met een inboedelverzekering. Helaas kunnen jouw persoonlijke eigendommen nooit exact worden vervangen, maar als er iets gebeurt weet je in ieder geval zeker dat de schade wordt vergoed en je niet in de financiële problemen komt.

Tip: lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd even door om te zien wat er precies onder de dekking valt. Heb je een hogere dekking nodig? Informeer dan naar de extra opties.

Dit valt er zoal onder de inboedelverzekering

  • Alle meubels in de woning.
  • De audioapparatuur.
  • De tv’s.
  • Vloerbedekking en raambekleding.
  • Smartphones, laptops en tablets.
  • Je kleding.
  • Het tuinmeubilair.
  • Sieraden en horloges (vaak tot een bedrag van € 5000).
  • Er zijn verzekeraars die kleine huisdieren verzekeren (vaak tot een bedrag van €1000).

Zelfs dekking tegen cybercrime

Onder inboedelverzekeringen valt tegenwoordig ook vaak een dekking tegen cybercrime. Met deze dekking krijg je vervanging voor een kapot apparaat wanneer je computer is gehackt. Heb je een computervirus opgelopen? Met een verzekering voor cybercrime heb je zelfs toegang tot een speciale helpdesk waarbij je direct professioneel advies kunt krijgen hoe je een hack kunt verhelpen en voorkomen.

Verzeker ook de woning zelf

Een inboedelverzekering dekt dus de schade aan alle losse spullen die in huis staan. Maar met de woning zelf kan ook veel misgaan. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, hevige regen met lekkage, storm, of inbraak. Alles wat aan je huis vast zit, inclusief de tuin en schuur, kun je met een opstalverzekering verzekeren. Je krijgt dan de schade die aan je woning zelf wordt veroorzaakt vergoedt, zodat je de woning direct kunt repareren. Er bestaan ook aanvullende pakketten voor in en om het huis. Informeer bij de verzekeraar naar alle opties, zodat je een dekking kiest die perfect op jouw situatie is afgestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen