Oud roze muur combineren

Waar denk jij aan bij de kleur roze? Is het nog de oude prinsessenkamer van vroeger of denk je aan heerlijke tompoezen? Hoe dan ook, we kunnen er niet omheen dat de kleur roze iets magisch in zich heeft. De kleur roze spreekt veel mensen aan en is al zeker lang niet meer slechts bedoeld voor de typerende meisjeskamer. Nee, roze wint steeds meer populariteit in huishoudens. We zien de kleur steeds vaker terugkomen in bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer of hal. Vooral oud roze is in de afgelopen paar jaren enorm populair geworden. Daarom bespreek ik in dit artikel verschillende oud-roze varianten met je, zodat jij een inschatting kan maken welke kleur roze precies bij jou past.

Jotun Lady Pure – Blushing Peach

Komt de naam je niet bekend voor? Niet gek, want deze kleur oud-roze is niet heel erg bekend in Nederland. De kleur Jotun Lady Pure Blushing Peach zorgt voor een gezellige, warme sfeer in elke ruimte. Deze kleur oud-roze kan goed gecombineerd worden met kleuren zoals diepe roest- en kastanje tinten, maar ook in combinatie met witte- en tarwe tinten doet de Jotun Lady Pure Blushing Peach het goed..

Jotun Lady Pure – Warm Peach

Ten tweede hebben we de Jotun Lady Pure Warm Peach. Dit is vooral een opvallende kleur. Dit komt vooral door de iets donkere en rodere kleur, in vergelijking tot de oudroze kleur Blushing Peach. Toch heeft ook de Warm Peach kleur, een warme uitstraling en past uitstekend bij een houten vloer.

Histor – Katje S 2020 Y70R

De Histor kleuren Katje S 2020 Y70R is ook mooie, stijlvolle kleur roze. Er zijn twee Zweedse interieurontwerpers, Marie Ramse en Pella Hedeby die de muren van een thuiskantoor in een Zweeds appartement hebben geverfd. Zij kozen voor een unieke combinatie van donkergrijs en oud roze. Dit heeft in ieder geval gezorgd voor een stijlvol thuiskantoor.

Flexa – Oud roze

Een andere, ietwat bekendere kleur oud roze, is Flexa. De kleur is haast perfect als je kijkt naar de kleur oudroze, want het roze heeft namelijk precies de goede vergrijsde, gedempte ondertoon waar je naar zoekt. Deze kleur komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van écht oud-roze. Vooral in Scandinavische slaapkamers is deze kleur terug te vinden. De witte plinten, de witte deur en plafond, passen super goed bij dit soort roze, aangezien het wit het roze balanceert. Ben je echter op zoek naar wat meer sfeer en warmte? Dan is het goed om te gaan voor een houten vloer. Het beste is natuurlijk een combinatie van dit allemaal.

Farrow & Ball – Sulking Room Pink

Als je niet van de lichtere tinten houdt, of als het ‘echte’ oudroze niet helemaal is wat je zoekt, omdat je het nog liever een tintje donkerder wilt, dan is deze kleur voor jou. De Sulking Room Pink van Farrow & Ball is net wat donkerder, en wordt door veel mensen ervaren als een van de allermooiste oudroze kleurtinten. Ook deze kleur is goed te combineren met een houten vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen