Hoe pas je de kleur okergeel toe in je interieur?

Hoe pas je de kleur okergeel toe in je interieur?

Te veel is nooit goed. Te groen, te geel of te blauw. In dit artikel kijken we vooral naar de kleur geel. Mocht het interieur té geel zijn, dan is het vaak ook al direct iets te vrolijk of te zomers. Toch is er één tint geel die tijdloos is, en daarmee uitstekend past in ieder huishouden. Dat is okergeel. Okergeel is een warme kleur, die net dat beetje extra aan jouw interieur toevoegt. Steeds meer mensen kiezen voor de kleur okergeel in hun interieur, vanwege het tijdloze karakter. Het maakt namelijk helemaal niks uit welk seizoen het is. Of het nou winter, herfst, lente of zomer is, het is altijd tijd voor okergeel.

Okergele tinten

Net zoals elke kleur, heb je okergeel ook in allerlei verschillende tinten. De officiële RAL-kleur, die tevens ook echt ‘okergeel’ heet, is de RAL-kleur 1024. Er zijn ook verschillende tinten, die erg op de officiële okergele kleur lijken.

Okergeel combineren

Geel is een best uitgesproken kleur. Je zou wellicht denken dat dit ook het geval met okergeel is en dat je daardoor de kleur niet zo goed kunt mengen maar andere kleuren. Maar, niks is minder waar! Je kunt okergeel ook prima combineren met andere kleuren. Sterker nog: dit zorgt voor een hartstikke mooi effect. Juist omdat okergeel een mooie, warme kleurtint heeft. Dit past vooral goed bij wit, zwart en grijs, maar je kunt het ook lekker gek maken. Combineer bijvoorbeeld okergeel eens een keer met groen, blauw of bruin. Het kan allemaal! 

Okergele muren

Okergeel is dus een mooie, warme kleur. Maar waar in huis wordt deze kleur nou precies gebruikt? Natuurlijk kun je met okergeel alle kanten op. Denk aan banken, kussens, tafels etc. Een plek waar de okergele kleur echter vooral vaak terug te vinden is, is op muren. Tegenwoordig zijn okergele muren niet meer weg te denken en zien we dat steeds meer huishoudens over okergele muren beschikken. Denk je dat een okergele muur toch iets te veel van het goede is? In dat geval kun je er ook voor kiezen om één muur okergeel te maken en de andere muur bijvoorbeeld wit. Liever niet verven? Geen probleem. Tegenwoordig zijn er ook veel okergele behangen te vinden, om je muur mee te bekleden. Je hebt veel okergele behang ontwerpen is verschillende kleuren, soorten en maten. Er zit gegarandeerd iets voor je bij.

Okergele meubels en decoratie accessoires

Als laatste de meubels en decoratie accessoires. Hoewel de okergele muren steeds meer populariteit winnen, zit niet iedereen er op te wachten om zijn of haar muren okergeel te verven. Misschien is dat net een beetje too much voor je, maar vind je de kleur okergeel wel erg mooi. In dat geval kun je er ook voor kiezen om okergele meubels en accessoires aan te schaffen. Wat dacht je van gordijnen, banken of vloerkleden? Niks is te gek. De kans is ook aanwezig dat je het nóg wat kleiner wil zoeken. Dan kun je bijvoorbeeld zoeken naar  vazen, kasten, kussens of zelfs kaarsen die okergeel zijn.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen