Op zoek naar de juiste industriële meubels voor jouw interieur? Zo kies je ze uit!

Op zoek naar de juiste industriële meubels voor jouw interieur? Zo kies je ze uit!

Als je hebt besloten dat je industriële meubels wil voor je interieur, ben je er nog niet. Deze meubels zijn er namelijk in diverse stijlen, dus je moet daar ook nog een keuze in maken. Je wil natuurlijk wel genoeg samenhang in je bestaande interieur. Het kan natuurlijk ook zijn dat je graag verschillende stijlen wil combineren, maar dan moet je wel een duidelijk beeld hebben van de mogelijke stijlen die je kunt creëren met industriële meubels. Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

De industriële stijl

Dit is de stijl die natuurlijk het meest voor de hand ligt als je kiest voor industriële meubels. Kenmerken van deze stijl zijn onder andere robuuste meubels, natuurlijke materialen en neutrale kleuren. We komen de industriële stijl vandaag de dag in veel huizen tegen. Je herkent het bijvoorbeeld aan donkere kozijnen en leren stoelen met een metalen frame. De basis van industriele meubelen is vaak gemaakt van hout, metaal of beton. Dit zorgt ervoor dat de meubels een stoere en krachtige uitstraling krijgen. Een groot voordeel van deze stijl is dat je beschadigingen aan de meubels vaak amper ziet, of zelfs helemaal niet. Daarnaast zijn de meubels erg duurzaam en dus beter voor het milieu dan andere soorten meubels.

De landelijke stijl

De landelijke stijl is heel anders dan de industriële stijl. De oorsprong ervan vinden we op het platteland en op boerderijen. Je ziet hier vaak eenvoudige meubels en een simpele inrichting. Een duidelijk kenmerk van de landelijke stijl is een warme, knusse sfeer. Je komt veel natuurlijke stoffen en robuuste materialen tegen in een landelijke inrichting. Dit is dan ook de reden dat industriële meubels goed in een landelijke inrichting kunnen passen. Beschadigingen aan meubels mogen te zien zijn en meubels mogen er zelfs doorleefd uitzien. Het is een stijl die niet erg opvalt, maar juist lekker rustig en ingetogen is. Alles draait om comfort, gezelligheid en warmte.

De retro stijl

In de lijst van stijlen die je goed kunt combineren met industriële meubels, mag de retro stijl zeker niet ontbreken. De retro stijl wordt vaak door elkaar gehaald met de vintage stijl. Het heeft duidelijke invloeden van de jaren 60 en 70. Dit betekent dat er vooral warme, diepe kleuren en drukke prints gebruikt worden. Het is een stijl die erg heftig kan zijn dankzij de kleuren en het springerige. Daarom wordt vaak aangeraden het te combineren met een rustige stijl. Dit kun je dus makkelijk doen door jouw retro inrichting aan te vullen met een aantal industriële meubels. Zo behoud je toch nog een beetje de rust in het interieur. Je kunt er ook voor kiezen om ruimtes verschillen stijlen te geven, bijvoorbeeld door je woonkamer industrieel in te richten en je keuken retro, of andersom! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen