Met een hoekbank kun je alle kanten op

Met een hoekbank kun je alle kanten op

Bij het inrichten van je woonkamer is er enorm veel keus in banken: tweezitters, driezitters, loungebanken, loveseats, sofa’s en last but not least hoekbanken. Veel mensen gaan ervan uit dat een hoekbank veel ruimte inneemt en daardoor alleen geschikt zou zijn voor balzalen van woonkamers, maar niets is minder waar: ook in kleinere ruimtes kan een hoekbank een gouden greep zijn. In dit blog lees je er meer over, zodat je kunt beslissen of een hoekbank ook iets voor jou is.

Waarom zou je kiezen voor een hoekbank?

Op de eerste plaats oogt een hoekbank uitnodigend door de vele zitplaatsen, die stiekem best weinig vloeroppervlak in beslag nemen. Je krijgt dus veel bank voor relatief weinig ruimte. Voor een paar mooie voorbeelden kun je de hoekbanken van UrbanSofa bekijken.

Ten tweede kun je een hoekbank perfect gebruiken als natuurlijke afscheiding tussen verschillende woonfuncties. Zeker bij moderne woningen waarin er één grote open ruimte beneden is, markeert een hoekbank de overgang tussen kookgedeelte en zithoek, of tussen werkplekken en een ontspanningsgedeelte.

Op de derde plaats vult een hoekbank minstens één hoek van je kamer nuttig in, hoewel een hoekbank natuurlijk niet per se in een hoek geplaatst hoeft te worden, zoals we hierboven al aanstipten. Hoeken kunnen lastig zijn om in te richten en een hoekbank helpt daarbij.

Welke hoekbank past bij jou?

Welke hoekbank bij jouw woning past, is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Als je een beperkte ruimte hebt, is de maat cruciaal. Zorg dat de bank op de door jou bedachte plaats past en ook – niet onbelangrijk – het huis in kan komen. Je zou niet de eerste zijn die bij levering ontdekt dat de bank niet via het trapgat naar boven kan.

Als je een hoekbank neemt die op (lichtkleurige) poten staat, vergroot dat het gevoel van ruimtelijkheid, wat in een wat kleinere kamer prettig kan zijn. Überhaupt is het slim om te kiezen voor een lichtere bank naarmate hij in een kleinere en donkerdere ruimte komt te staan.

Het is uiteraard ook belangrijk hoeveel mensen er op de bank moeten kunnen zitten of liggen. Als je een toekomstbestendige aankoop wil doen, neem dan een hoekbank die uit losse en uit te breiden elementen bestaat. Op die manier kun je de hoekbank groter maken als er bijvoorbeeld kinderen bijkomen.

Om de zithoek helemaal af te maken, kies je voor een mooi vloerkleed voor je hoekbank. Als je de bank zelf neutraal houdt, kun je door middel van het variëren met sierkussens, plaids en eventueel het vloerkleed altijd met de trends meegaan en toch jarenlang plezier houden van één en dezelfde hoekbank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen