Kom je moeilijk in slaap door pijnklachten of door fysieke of mentale onrust? Dit kan helpen!

Kom je moeilijk in slaap door pijnklachten of door fysieke of mentale onrust? Dit kan helpen!

Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren, maar ook voor je fysieke en mentale gezondheid in het algemeen. Het is daarom erg belangrijk om terugkerende slaapproblemen op tijd aan te pakken.

Heb jij last van slapeloosheid, bijvoorbeeld omdat je vanwege een chronische fysieke aandoening last hebt van rugpijn of spierpijn, en daardoor niet comfortabel ligt? Of lig je veel wakker door onrust en weet je je geen houding te vinden? Dan heb je waarschijnlijk al verschillende dingen geprobeerd. Kamillethee, een warme douche en ontspannende muziek luisteren voordat je naar bed gaat, of melatonine wordt vaak door artsen aangeraden om slaapproblemen te verhelpen.

Bij ernstige slaapproblemen werken deze middelen echter vaak niet voldoende. Daarom raden we je aan om eens te onderzoeken of slapen op water voor jou een oplossing kan zijn. Hoe werkt dat dan precies? In dit artikel lees je er meer over!

Waarom slapen op water?

Misschien heb je wel eens op een boot geslapen en gemerkt dat je veel makkelijker in slaap viel dan thuis in je eigen bed, of je hebt een dag op het water gespendeerd en merkte op dat je aan het eind van de dag erg slaperig en rustig was. Dit komt omdat het water een kalmerend effect heeft en je lichaam meer in ruststand brengt.


Dat aangename rustgevende effect creëer je in de slaapkamer met de aanschaf van een watermatras. Deze matrassen worden in het bijzonder door artsen aangeraden voor mensen met reumatische klachten en veel spier-, rug- en nekpijn. Je kunt het waterbed instellen op jouw gewenste temperatuur. Deze warmte heeft een pijnverlichtende werking, waardoor je minder last hebt van pijnlijke spieren en gewrichten en op een ontspannen manier inslaapt.

Flexibel en verstevigend

Een watermatras is enerzijds flexibel, en vormt zich naar je lichaam, wat maakt dat je meteen een prettige houding kunt vinden. Deze flexibiliteit zorgt er ook voor dat het lichaamsgewicht regelmatig verdeeld wordt. Op die manier worden de drukpunten van het lichaam ontlast, en word je niet tussendoor wakker omdat je in een verkeerde houding hebt gelegen. Tegelijkertijd biedt het waterbed optimale ondersteuning aan de wervelkolom en aan de ruggengraat, waardoor je minder diep in de matras zakt. Deze stabiliteit is essentieel voor mensen met reumatische aandoeningen, en voorkomt wakker worden met stijve spieren.

Comfortabel

Ook als je geen (chronische) rugklachten hebt kan een waterbed een oplossing zijn tegen slaapproblemen. Misschien lig je wakker vanwege onrust en piekergedachten, of heb je moeite met ontspannen om andere redenen. Omdat slapen op water een kalmerende werking heeft op de spieren, wordt het inslapen vanzelf een stuk gemakkelijker. Ook slapen mensen met een waterbed over het algemeen dieper, en verbetert de kwaliteit van de nachtrust vanwege het comfort en de maximale kalmte die je ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen