Inrichten van een nieuwe woning: waar begin je? 

Inrichten van een nieuwe woning: waar begin je?

Binnenkort is het eindelijk zover: je ontvangt de sleutels van je nieuwe woning. Je hebt heel wat voorbereidingen getroffen om dit mogelijk te maken, maar nu begint het eigenlijk pas. Want om jouw woning geheel naar wens te krijgen, is het wel van belang dat deze op de juiste manier wordt ingericht. Toch is dat niet zo gemakkelijk als het klinkt. Want voor welke indeling kies je? Welke design meubels haal je in huis? Een nieuwe woning inrichten: waar begin je? 

Weet waar elke ruimte voor gaat dienen 

Allereerst is het belangrijk om een indeling voor alle kamers in huis te maken. Want waar gaat elke ruimte voor dienen? Heb je belang aan een werkruimte in de woning? Heb je misschien een kinderwens? Deze specifieke wensen kunnen een grote rol spelen in hoe de kamers nu moeten worden ingericht. Misschien heb je zelfs wel grotere plannen en wil je kamers volledig omgooien. Misschien maak je wel van twee kleine kamers één grote kamer of wil je de badkamer in een geheel nieuwe ruimte vestigen. Denk hier van tevoren goed over na. Nu heb je immers nog alle mogelijkheden om grote veranderingen door te voeren. Dit is lastiger als je er eenmaal woont. 

Ontdek jouw favoriete interieurstijl 

De meeste mensen houden zich vast aan een interieurstijl bij het inrichten van hun woning. Hierdoor wordt alles één geheel en is het ook gemakkelijker om passende meubels en accessoires te vinden. Maar weet jij eigenlijk wel wat jouw favoriete interieurstijl is? Gebruik de tijd voordat je de sleutels in ontvangst neemt goed door alvast de nodige research te doen. Gebruik handige apps als Pinterest om de nodige inspiratie op te doen en een moodboard samen te stellen. 

Kies voor kwalitatieve meubels 

Het is waarschijnlijk niet de bedoeling om over enkele jaren weer het gehele interieur om te gooien. Zorg er daarom voor dat je het nu direct goed doet en kies voor kwalitatieve meubels. Kiezen voor kwaliteit vraagt misschien om een wat grotere investering, maar het is ook de meest duurzame keuze. Op die manier weet je zeker dat de meubels jaren goed zullen blijven. 

Zorg ervoor dat de basis goed is 

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan inrichten, is het eerst belangrijk dat de basis goed is. Hierbij moet je denken aan de gordijnen, de vloer, de kleur op de muren en natuurlijk de verlichting in de woning. Als dit allemaal klopt, dan wordt het al een stuk gemakkelijker om de ruimte compleet te maken. 

Bij het maken van de juiste indeling en een lichtplan is het van belang dat je over een goede plattegrond van de woning beschikt. Zo kun je eenvoudig de diverse meubels intekenen en ook bekijken op welke plekken er extra nood is aan licht. De meeste mensen vinden het prettiger om op papier te zien wat er mogelijk is. Het is best lastig om door een lege kamer heen te kijken en de mogelijkheden met eigen ogen te bewonderen. Als je dit intekent, wordt het veel zichtbaarder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen