Moet je bij een verhuizing verhuizers inhuren of alleen een verhuiswagen?

Moet je bij een verhuizing verhuizers inhuren of alleen een verhuiswagen?

Wanneer je gaat verhuizen moet er altijd een hoop geregeld worden. Je moet iedereen je nieuwe adres doorgeven. Allerlei contracten moeten worden beëindigd en andere moet je juist weer afsluiten. Daarnaast moet je natuurlijk op de grote dag nog je hele hebben en houden van je oude naar je nieuwe huis verplaatsen. Vaak is dat een behoorlijke onderneming. Daar kun je natuurlijk vrienden en familie voor vragen, maar je kunt het ook allemaal uitbesteden aan een professionele verhuisservice. Wat is daarin de betere optie?

Wat is het verschil in kosten?

Een verhuiswagen huren kost zo’n €125,- voor een hele dag. Hier kom je vaak niet onderuit wanneer je een flinke verhuizing voor de boeg hebt. Anders ga je het allemaal niet binnen een dag verplaatst krijgen. Om de wagen in- en uit te laden kun je je eigen netwerk inschakelen of een verhuizer. Een verhuizer kost meestal tussen de €20,- en €50,- per uur, per verhuizer. Houd er wel rekening mee dat wanneer je nog vaker een beroep op je vrienden en familie wil doen je wel een vergoeding voor hen moet regelen in de vorm van een mooi cadeau en een luxe lunch, een barbecue achteraf of iets dergelijks. Daarbij werken gelegenheidsverhuizers vaak niet zo efficiënt als een professional

Hoeveel fysieke arbeid kost verhuizen?

Verhuizen is zwaar werk. Alle meubels moeten natuurlijk verplaatst worden en veel zaken zullen moeten worden gedemonteerd en ook weer in elkaar worden gezet. Daarbij zijn veel meubelstukken haast te zwaar of te groot om goed en veilig te verplaatsen. Het wil weleens voorkomen dat er daardoor blessures ontstaan bij het verhuizen. Daarbij wil het ook weleens eindigen in bonje. Houd daar rekening mee wanneer je mensen gaat vragen om te helpen met verhuizen. Ook kun je beter niet iedereen vragen. Wanneer je te veel mensen optrommelt ben je mensen hun kostbare tijd aan het verspillen en daarbij gaan mensen elkaar al snel in de weg lopen als er te veel aan het werk zijn.

Zit er verschil in de planning?

Verhuizen is dus veel plannen. Niet alleen wanneer je wat doet, maar ook wat je aan wie overlaat en welke hulpmiddelen mensen daarbij nodig hebben. Daarbij werken de hulptroepen die je zelf werft vaak lang niet zo hard en efficiënt als een betaalde verhuizer. Wanneer er echt veel moet gebeuren kan het dus zo zijn dat een verhuisbedrijf het wel voor elkaar krijgt terwijl je hulptroepen dat niet zouden kunnen. Over het algemeen kun je ongeveer 2 verhuizers vervangen voor 3 vrienden die komen helpen. Ook is de pauze van de verhuizers een stuk korter. Wanneer er haast is kun je dus beter maar betaalde krachten inschakelen.

Is zelf verhuizen net zo veilig?

Verhuizen is dus niet iets wat je iedere dag doet. Waarschijnlijk ben je onder andere met zwaar materieel bezig en waarschijnlijk moet dat ook de trap op en af. Daarbij kan er weleens wat mis gaan. Zeker wanneer mensen later op de dag vermoeid worden. Professionele verhuizers zijn dit gewend. Zij weten wat ze aankunnen en weten ook wanneer ze bijvoorbeeld even rust moeten pakken en hoe ze welke hulpmiddelen toepassen om het verhuizen gemakkelijker te maken. Zo zorgen zij er dus voor dat alle spullen veilig over komen. Dat is onder andere wat wij bedoelen met de juiste mensen kiezen voor de klus. Zorg ervoor dat je een paar flinke kerels regelt die je zware spullen voor je kunnen tillen.

Ben ik verzekerd met alleen een verhuiswagen?

In principe ben je niet verzekerd tegen schade die je maakt tijdens het verhuizen wanneer je alleen een verhuiswagen huurt. Je kunt je meestal alleen dekken tegen de schade die je maakt met of aan de verhuiswagen, maar niet tegen wat er allemaal met je spullen kan gebeuren. Bij de meeste gerenommeerde verhuizers van Nederland ben je echter wel verzekerd. Hun verhuizers zijn getraind om voorzichtig met je spullen om te gaan waardoor er zelden iets mis gaat. Wanneer er door hun schuld iets mis gaat, wordt dit meestal gewoon vergoed. Check altijd in de voorwaarden van het verhuisbedrijf waar je mee in zee gaat, hoe de regelingen zijn in geval van schade. Zie hier de mogelijkheden.

Conclusie

Een verhuisbedrijf kan relatief veel geld kosten. En dat terwijl verhuizen al zo duur is. Daarom vragen mensen liever vrienden en bekenden om hen te helpen, zodat ze geld kunnen besparen. Echter heeft een verhuisbedrijf ook veel voordelen. Zo heb je de zekerheid dat verhuizen niet tot grote fysieke of financiële schade leidt en verloopt je verhuizing een stuk soepeler. Daarbij kun je na de verhuizing gewoon rustig op de bank ploffen in plaats van dat je nog een borrel moet houden. Welke keuze je ook maakt. Geniet van je nieuwe woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen