Regen of zonneschijn: hoe om te gaan met wisselende weersomstandigheden in de tuin

Regen of zonneschijn: hoe om te gaan met wisselende weersomstandigheden in de tuin

Wat is er nou lekkerder dan op de zondag lekker de tuin in te duiken om al je plantjes eens goed te verzorgen? Dit is ontspanning ten top. En het heeft ook nog eens een leuke toevoeging: een prachtige tuin. Lekker in de tuin zitten is toch een stuk leuker als je omringd bent door prachtige bloemen en planten. Als je houdt van tuinieren sta je in Nederland nogal eens voor een uitdaging. Namelijk het weer. Je gaat van droogte naar stortregen op tijd van niets. En je plantjes kunnen hier niet altijd even goed mee omgaan. Daarom is het belangrijk om je voor te bereiden op de wisselende weersomstandigheden. 

Help je planten de droogte door 

Bij planten is er een algemene regel: beter te weinig water dan te veel. Maar hoe zorg je dan dat je precies de goede hoeveelheid water geeft? Zeker als het droog is buiten en de grond hard is, kan dit nogal lastig zijn. Met summerrain zorg jij dat je altijd goed zit wat betreft het water geven aan je planten. Hier heb je namelijk verschillende systemen voor verschillende soorten planten. Je hebt sproeisets, druppelsets en verlengsets. Dit maakt het perfect voor elk soort tuin. Of je nou plantjes op het balkon hebt staan of een gigantische tuin met allemaal prachtige planten, met de producten van summerrain zijn jouw planten altijd blij. 

Wat heb je nodig voor gezonde planten?

Water is hoe dan ook essentieel voor planten en dit is ook waar het vaak mis gaat. Mensen geven snel te veel water, wat wortelrot veroorzaakt en dit overleven de plantjes meestal niet. Met een zweetslang of druppelslang kun je je planten makkelijk genoeg water geven. Kijk wel even goed naar de verschillen en wat je nodig hebt, meestal is een druppelslang effectiever. Naast water is zonlicht en een gezonde bodem ook van groot belang. Wees wel voorzichtig: sommige planten gedijen in de volle zon, terwijl andere planten ook schaduw nodig hebben. Voedingsstoffen zijn ook belangrijk, maar ook hier is het heel erg afhankelijk van het soort plantje. Geef je planten ook voldoende ruimte. Als je ze te dicht op elkaar zet, hebben ze niet genoeg ruimte om te groeien. Let ook op de temperatuur van de ruimte waar je planten staan. Plantjes hebben een bepaalde temperatuurzone waarin ze het beste groeien. Ga daarom niet proberen om exotische planten te kweken in de tuin in Nederland. Daar heeft Nederland helaas geen geschikt klimaat voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen