Hoe houd je het lekker koel tijdens de warme dagen?

Hoe houd je het lekker koel tijdens de warme dagen?
Inhoudsopgave Hide
  1. Jouw lichaam
  2. Tips voor het huis

De lente breekt aan! Heerlijk voor de echte koukleumen en de mensen die niet zo van het grauwe weer houden. Dit jaar is er weer een kans om prachtige herinneringen te maken tijdens de warmere dagen. Ondanks dat we verlangen naar de warme dagen, zitten er soms een aantal dagen tussen die echt té warm zijn. Hoe kun je jouw lichaam en jouw huis dan lekker koel houden? Lees gauw verder!

Jouw lichaam

Als het erg warm is, bijvoorbeeld tijdens een hittegolf, is het meestal erg aan te raden om zo veel mogelijk binnen te blijven en geen zware activiteiten te ondernemen. Door de hitte is jouw energie immers laag en ben je ook meer vatbaar voor een zonnesteek of voor verbranding van jouw huid. Allemaal vervelende dingen waar je eigenlijk niks te maken mee wilt hebben. Wil/Moet je tóch uit huis op een dag die eigenlijk te warm is? Dan moet je jouw lichaam koel houden. Allereerst is het belangrijk om genoeg water te drinken. Je zweet namelijk veel en verliest dus veel vocht. Om te voorkomen dat je uitdroogt is het belangrijk om minimaal twee liter per dag te drinken. Het kan ook helpen om een handdoek koud te maken en deze in je nek te leggen. Let er ook op dat je kleding draagt die lekker luchtig is en niet aan jouw huid gaat plakken.

Tips voor het huis

Ben je van plan om lekker thuis te blijven tijdens de dagen dat het te warm is? Het kan dan helpen om de deuren vroeg in de ochtend open te doen. Laat de koele ochtendlucht jouw huis betreden. De temperatuur kan erg snel stijgen, dus let er goed op dat je de deuren weer sluit als het warm wordt. Houd de gordijnen dicht zodat het zonlicht dat op de ramen staat minder makkelijk jouw huis kan verwarmen. Het is immers niet zo dat jouw huis gelijk niet meer warm zal worden, maar alle kleine beetjes helpen! Wil je toch liever een grotere investering maken? Dan heb je genoeg opties. Het helpt bijvoorbeeld om warmtepompen (clusters) aan te schaffen. Je kunt hiermee bijvoorbeeld het koude water uit de bron af laten koelen en door de vloerverwarming laten stromen. Erg handig, toch?

Zorg er dus voor dat jouw lichaam de warme dagen aankan door goed voor jezelf en jouw huis te zorgen! Zoek je nog spullen om jouw huis koel te houden, zoals airconditioning? Kijk dan op de site van Best Air!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen