Hoe deel je jouw badkamer zo efficiënt mogelijk in?

Hoe deel je jouw badkamer zo efficiënt mogelijk in?

Heb je niet overdreven veel ruimte in je badkamer? Of heb je simpelweg heel veel badkamerspullen die je op een handige manier op wilt bergen? In deze twee situaties is het belangrijk dat je je badkamer zo efficiënt mogelijk indeelt.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben experts de beste tips voor je verzameld. Die tips vind je hieronder, waarna je in principe alleen maar deze tips  op hoeft te volgen.

Tip 1: werk de hoogte in

In een badkamer heb je met de breedte en diepte te maken. Deze afmetingen zijn echter soms beperkt, waardoor je mogelijk je badkamer niet helemaal naar wens in kunt delen. Dit los je gelukkig op door de hoogte in te werken. Wil je bijvoorbeeld een badkamermeubel bestellen? Kies dan voor een hoog badkamermeubel.

Als dit meubelstuk tot aan het plafond reikt, creëer je veel extra opbergruimte. En wat zou je anders met deze ruimte doen? Juist; daar zou je niks nuttigs mee kunnen doen. Dit is dus een geweldige optie om je badkamer zo efficiënt mogelijk in te richten.  

Tip 2: ga voor combinaties

Als je je badkamer zo efficiënt mogelijk in wilt delen, is het advies ook om voor combinaties te gaan. Wil je bijvoorbeeld zowel een douche als een ligbad hebben? Het is goed mogelijk om deze twee elementen met elkaar te combineren. Dit levert niet zozeer het meeste gebruiksgemak op, maar je kunt wel beide elementen op een relatief klein oppervlakte met elkaar combineren.

Wil je voor alleen een douche in je badkamer gaan? Dan kun je het beste slim omspringen met de ruimte in de douchecabine. Dit doe je bijvoorbeeld door een rekje aan de muur op te hangen. In dit rekje kun je al je shampoos en dergelijke neerzetten. Je hoeft hierdoor deze spullen niet op een andere plek neer te zetten. En bijkomend voordeel: je badkamer oogt hierdoor ook een stuk strakker. 

Tip 3: bepaal wat je precies wilt

Het is sowieso ook belangrijk om goed over je wensen na te denken. Wat wil je precies allemaal in je badkamer kunnen doen? Welke eisen stel je aan de uitstraling van je badkamer? En welke wensen heb je met betrekking tot het meubilair in de badkamer? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je voor jezelf goed over na moet denken.

Weet je wat je precies wilt? Dan is het mogelijk om je wensen om te toveren tot een ontwerp. Een ontwerp waarmee je je badkamer zo efficiënt mogelijk inricht.

Wil je je badkamer ook nog groter laten ogen? Kies dan voor lichte kleuren, grote tegels en één of meerdere spiegels in je badkamer. Daarmee laat je de ruimte groter ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen