4 redenen om te kiezen voor Douglas hout

4 redenen om te kiezen voor Douglas hout

Douglas hout is een extreem sterk materiaal dat in veel verschillende meubels en ook bouwprojecten wordt gebruikt. Het is duurzaam, eco-vriendelijk en heeft nog een aantal unieke eigenschappen die het een veelzijdig materiaal maken. In dit artikel worden een paar pluspunten van Douglas hout op een rij gezet. Lees snel verder! 

Het is een duurzame optie

Douglas hout is een uiterst duurzaam materiaal dat in staat is om jarenlang gebruikt te worden zonder duidelijke vervormingen of schade. Het is een zeer sterk materiaal dat zelfs door zware weersomstandigheden niet wordt aangetast en het is goed bestand tegen insecten en schimmels. Mede door om deze redenen gaat het dus ook relatief langer mee. Bewerkt Douglas hout is over het algemeen het wel iets duurder in vergelijking met andere soorten hout, maar op de lange termijn is het goedkoper en dus ook de investering meer dan waard. Onbewerkt is Douglas hout relatief goedkoop, zeker in verhouding met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. 

Erg gebruiksvriendelijk

Douglas hout is erg praktisch om mee te werken, het is een relatief lichte houtsoort wat het makkelijk maakt om te gebruiken. Douglas hout heeft een hoge dichtheid wat er voor zorgt dat het buigzaam en hard is. Dit zorgt er ook voor dat ‘warping’ niet snel voor zal komen. Warping is het vervormen van hout en dit kan ervoor zorgen dat er niet meer fatsoenlijk mee gewerkt kan worden. Vanwege de hoge dichtheid is deze houtsoort ook erg goed machinaal te verwerken, ideaal dus voor bouwdoeleinden. 

Ideaal voor in de tuin

De bovenstaande eigenschappen van Douglas hout zorgen ervoor dat het ideaal is om het in de tuin te gebruiken. Zoals genoemd bij de duurzaamheid is het erg goed bestand tegen weersomstandigheden en andere factoren, zoals schimmel en ongedierte. Je kunt Douglas hout op enorm veel verschillende manieren gebruiken in de tuin, maar een aantal voorbeelden zijn: schuttingen, veranda’s, picknicktafels en zelfs plantenbakken. Wanneer je aan een huis en tuin specialist vraagt wat voor hout je het beste kunt gebruiken in de tuin, is de kans erg groot dat hij of zij jou Douglas hout aanraadt. Dit komt deels ook door de veelzijdigheid van deze houtsoort. 

Aantrekkelijk uiterlijk

Douglas hout heeft een warme kleur en met de jaren vergrijst het, dit is voor veel mensen een pluspunt. Mocht de grijze kleur toch niet jouw smaak zijn, dan kun je het Douglas hout hiertegen behandelen. Zoals al is benoemd wordt het hout ook vaak gebruikt bij het maken van meubels. Dit komt vooral doordat er bij veel antieke meubels gebruik werd gemaakt van Douglas hout, dus als mensen deze look willen recreëren is deze houtsoort ideaal. 

In dit artikel zijn we de verschillende pluspunten van Douglas hout bij langs gegaan. Hopelijk is het aan de hand van dit artikel duidelijk geworden waarom Douglas hout de investering waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen