Dit zijn dé trends op het gebied van binnenverlichting

Dit zijn dé trends op het gebied van binnenverlichting

2023 is bijna in zicht en dit brengt ook weer nieuwe trends met zich mee. De nieuwste mode op het gebied van kleding en interieur begint weer te veranderen. Iedere paar maanden veranderen de trends op het gebied van interieur en zo ook in het nieuwe jaar. De trends op het gebied van verlichting in huis begint zich ook weer te ontwikkelen. Zeker tijdens de koude en donkere wintermaanden is het erg fijn om je huis zo sfeervol en aangenaam mogelijk te maken als het om half vijf ‘s middags al donker is. In deze tekst gaan wij het daarom hebben over alle trends op het gebied van verlichting voor binnen en wat er zoal veranderd is ten opzichte van afgelopen jaar. Via bedrijven, zoals Lichtkoning, is het erg leuk en makkelijk om verlichting te kopen voor in huis.

Organische vormen in huis

Een grote trend op het gebied van interieur is het gebruikmaken van organische vormen. Mensen leven steeds milieuvriendelijker en proberen te letten op alles dat zij kopen. Hierdoor is de trend van organische vormen in huis ontstaan. Dit is nu ook doorgekomen naar de binnenverlichting. Lampen in organische vormen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Bamboe, rotan of kurk worden hierbij erg veel gebruikt. Dit zijn immers natuurlijk materialen, die beter zijn voor het milieu. Bovendien zien ze er natuurlijk erg leuk uit voor in huis en dat is de belangrijkste reden dat mensen deze Binnenverlichting kopen.

Verlichting en kunst in één

Een ander ding dat veel terugkomt komend jaar, zijn bijzondere lampen. Dit soort verlichting is een soort kunst en verlichting in één. Glazen bollen met mat gekleurd glas en veel zwarte elementen zie je hier terugkomen. Bovendien zijn de lampen in bijzondere vormen te krijgen. De lampen lijken hierdoor op een soort kunstwerk dat licht geeft. Dit soort verlichting geeft veel sfeer aan een ruimte en creëert een mooie look en sfeer in huis. Van saaie en simpele lampen is hier zeker geen sprake. Vooral voor in industriële interieurs staan dit soort lampen erg mooi.

Slimme lampen besturen met app

Dit is geen verlichting als in een soort lampenkap, maar deze trend is het zeker waard om te benoemen. Misschien kunnen we dit niet eens een trend noemen, want wij verwachten dat dit later alleen nog maar groter en regelmatiger gebruikt gaat worden. Wij hebben het hier natuurlijk over slimme lampen. Deze lampen kunnen op verschillende manieren worden aan- en uitgezet. Eén van die manieren is door het gebruikt van een Google home. Je hoeft dan enkel aan de speaker te vragen of deze de lamp aan wil zetten, waarna deze aan zal springen. Veel slimme lampen werken ook via apps. Op je telefoon of tablet ga je dan naar de app en daar zet je de lamp aan. Het handige hieraan is ook dat je de kleuren kunt veranderen. Wit licht, warm licht of zelfs gekleurd licht: de mogelijkheden zijn hier erg groot. Mensen vinden het gebruiken van zulke lampen erg handig, omdat je overal snel en makkelijk je verlichting aan kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen