De voordelen van elektrische raambekleding

De voordelen van elektrische raambekleding

Heb je ooit in een wachtkamer gezeten met zon op de ramen? En dan schakelt de zonwering in die langzaam naar beneden gaat. Grote kans dat dit scherm geheel automatisch reageert op een lichtsensor. Dit is een voordeel van elektrische raambekleding dat ook gewoon thuis mogelijk is. Daarnaast zijn er nog meer voordelen die we op deze pagina onthullen.

Wat is elektrische raambekleding?

Het voornaamste verschil tussen normale gordijnen en elektrische gordijnen is de motor die op de rails of roede bevestigd is. In plaats van zelf te trekken aan touwtjes of aan het gordijn wordt een mechanisme in werking gesteld. De motor is nagenoeg onzichtbaar, dankzij een oplaadbare accu is een stroomaansluiting ook niet nodig. Je kunt zo ieder venster in huis voorzien van elektrische gordijnen en deze centraal bedienen via een afstandsbediening of app. Of met een timer en sensor zelfs geheel automatisch, zelfs als je niet thuis bent. Wat kun je nog meer met huisautomatisering? Bekijk meer informatie op Somfy BE. Daar ontdek je welke mogelijkheden en koppelingen er zijn.

Voordelen van elektrische raambekleding

Een gordijn openen en sluiten, dat is niet zo ingewikkeld. Waarom zou je raamdecoratie automatiseren? Hier zijn alvast enkele voordelen:

  • In de ochtend ontwaken als de gordijnen op de slaapkamer zachtjes openen en licht doorlaten.
  • In de avond bij zonsondergang de gordijnen in huis laten sluiten, ook als je niet thuis bent.
  • Schijnt de zon fel en wil je een voetbalwedstrijd kijken op de televisie? Sluit de gordijnen vanaf de bank.
  • Wil je de gordijnen op de kinderkamer sluiten terwijl je in de keuken aan het koken bent? De slimme speaker luistert naar jouw commando.
  • Maak koppelingen met je slimme lampen, thermostaat en andere gadgets.
  • Gaat er een rookmelder in huis af? Laat dan alle gordijnen in huis openen voor een beter zicht naar binnen en buiten.

Dit zijn slechts enkele voordelen als je de gordijnen automatiseert. Per persoon, huishouden of situatie zijn er nog veel meer specifieke pluspunten te bedenken. Wil je elektrische raambekleding kopen via een dealer? Je vindt een specialist in de buurt via de Somfy website.

Blijf de baas over je eigen huis

Elektrisch betekent niet altijd automatisch, dat hoeft ook niet altijd. Zo is er een knop met draadloze verbinding die je op een nachtkastje kunt leggen. Dan open je in de ochtend de gordijnen vanuit je warme bed wanneer je dit zelf wilt. Wanneer je laat thuis komt van je werk en liever geen inkijk hebt dan laat je de gordijnen automatisch sluiten bij zonsondergang. Dit kun je helemaal automatiseren. Daarbij is het geen kwestie van ‘of’ maar ‘en’. Zelfs in een smart home met verregaande huisautomatisering kun je nog steeds zelf de touwtjes in handen nemen. Figuurlijk dan want die lelijke koordjes bij een rolgordijn heb je niet meer nodig. Je kunt altijd met een afstandsbediening of app het systeem naar wens instellen als de automatische piloot even niet doet wat je op dat moment wilt. Het is die flexibiliteit wat huisautomatisering zo interessant maakt. Het zijn hulpmiddelen die voor je klaar staan maar nooit in de weg zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen