Zo kleed jij je woning op een sfeervolle wijze aan 

Zo kleed jij je woning op een sfeervolle wijze aan 

Houd jij er ook zo van om de ruimtes in huis sfeervol aan te kleden? Vaak blijkt het in de praktijk lastiger te zijn, dan men op voorhand vermoedt. Waarop moet je letten bij het gebruik van accessoires? Hoe voorkom je dat een ruimte in plaats van sfeervol, al snel te rommelig wordt? In dit artikel helpen we je op weg. Er zijn een aantal accessoires die altijd tot hun recht zullen komen in een woon-, slaap- of bijvoorbeeld eetkamer. Denk aan een binnenkussen met een fraaie kussenhoes. Leuk aan een los binnenkussen is dat je de kussenhoes regelmatig kunt vervangen voor een ander exemplaar. Pas de kleuren van de kussens die je in huis gebruikt aan op het seizoen. Naast kussens doen ook kaarsen het goed. Kies voor een mix van verschillende kleuren, formaten en soorten kaarsen. Plaats je ze los in de ruimte, of combineer je ze met een kaarsenstandaard? 

Laat de kleuren in huis binnen een pallet vallen 

Om te voorkomen dat een ruimte al snel rommelig wordt, is het belangrijk zowel de gebruikte materialen als kleuren bij elkaar aan te laten sluiten. Dit betekent logischerwijs niet, dat je in ieder ruimte dezelfde twee of drie kleuren moet gebruiken. Zorg er echter wel voor, dat de gebruikte kleuren binnen hetzelfde pallet vallen. Laat ze een aantal tinten van elkaar verschillen. Het zorgt voor rust! Je kunt een statement in je interieur maken, door een paar losse accessoires in felle accentkleur te gebruiken. 

Combineer verschillende natuurlijke materialen 

Zoals reeds genoemd is het niet alleen belangrijk kleuren binnen hetzelfde pallet te selecteren; houd ook rekening met de materialen die je gebruikt. Populair is de combinatie van verschillende natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste houten bijzettafel, een robuust eikenhouten tafelblad of een fraai dressoir van hout. Naast hout zou je een natuurstenen blad in de keuken kunnen gebruiken, of bijvoorbeeld een blad in marmer look op het televisiemeubel. De mix van verschillende materialen geeft je interieur karakter. 

Combineer verschillende accessoires met elkaar 

Wanneer je de gewenste kleuren en materialen geselecteerd hebt, kun je het interieur verder aankleden. Dit doe je door gebruik te maken van de kaarsen en kussens, maar bijvoorbeeld ook middels een plaid op de bank, met een leuk kleed op de vloer en een aantal planten in de vensterbank of op het dressoir. Het interieur persoonlijker maken? Kies in dat geval voor een aantal fotolijstjes op het televisiemeubel of aan de wand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen