De beste tips bij het verven van metaal!

De beste tips bij het verven van metaal!

Ben jij van plan om metaal te gaan verven? Dan vraag dit om een andere aanpak dan bijvoorbeeld het verven van een muur of hout. Misschien heb je een metalen oppervlak waar roest op is ontstaan, wat je graag weg wilt werken, of je hebt buiten een metalen hek staan dat je graag van een leuke kleur wilt voorzien. Er zijn verschillende redenen waarom je metaal zou willen verven. Als je metaal gaat verven, is het heel belangrijk dat je voor de juiste producten kiest. Je kunt niet aan de slag met reguliere muurverf, aangezien dit niet goed aan het oppervlak zal hechten. Daarnaast wil je misschien ook verdere roestvorming voorkomen en het materiaal waterdicht maken, dan zal een waterafstotende nanocoat een handige basis zijn. Benieuwd naar al onze tips? Lees dan snel verder. 

Tip 1: Kijk naar de metaalsoort die je gaat verven

Er zijn veel verschillende metaalsoorten die je kunt verven. Denk hierbij aan ijzer, aluminium, chroom, zink, koper, platina of lood. Naast de verschillende metaalsoorten kun je ook nog kijken naar of het metaal verwarmd wordt tijdens het gebruik, zoals bijvoorbeeld bij kachels het geval is. Ook is het verstandig om te kijken naar waar het metaal zich bevindt, is dit buiten of binnen? Voor iedere situatie is een andere metaalverf aan te raden, zoals metaalverf die bestand is tegen de weersinvloeden of metaalverf die hittebestendig is.

Tip 2: Bewerk het materiaal voor

Zodra je weet om welke soort metaal het gaat, is het tijd om het materiaal goed voor te bewerken. Je wilt eventuele roest van het metaal verwijderen voor het beste resultaat. Je doet dit met een metaalborstel. Het metaal dient ook altijd goed gereinigd te worden. Je moet het metaal dus stof- en vetvrij maken met een speciaal reinigingsmiddel. 

Tip 3: Kijk of je een primer nodig hebt

Zodra het metaal helemaal voorbewerkt is, moet er in sommige gevallen een metaalprimer aangebracht worden voordat je aan de slag gaat met metaalverf. Met een primer zorg je ervoor dat de verf nog beter op het oppervlak blijft hechten, waardoor de verf beter blijft zitten. Je hebt onder andere bij zink, aluminium en koper een primer nodig voordat je gaat verven. Ook bij staal is het aan te raden om voor een primer te kiezen, aangezien je dan een roestwerende beschermlaag aanbrengt.

Tip 4: Lak altijd af met een goede metaalverf

Onze laatste tip is om altijd te kiezen voor een goede metaalverf. Een goede metaalverf hecht altijd goed aan het oppervlak en zorgt voor een langdurig mooi resultaat. Kijk bij het kiezen van de metaalverf altijd goed naar de metaalsoort die je gaat verven. Ga je bijvoorbeeld een radiator verven? Kies dan voor een metaalverf die geschikt is voor een radiator en niet af gaat bladderen door de hitte. Metalen die in de buitenlucht staan hebben een speciale behandeling nodig en moeten voorzien worden van een weerbestendige metaalverf om te voorkomen dat regen en zon de verf beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen