Bouwafval van keuken afvoeren?

Ga je je keuken slopen omdat je een nieuwe keuken krijgt? Of wil je de bestaande keuken gaan renoveren? Houd er dan rekening mee dat er waarschijnlijk meer afval bij het verbouwen van de keuken vrijkomt dan je in eerste instantie dacht. Het is daarom belangrijk om van tevoren al het een en ander te regelen. Met een goede voorbereiding kun je de meeste ongewenste verrassingen tijdens de verbouwing voorkomen. Maak daarom een goede planning. Eén van de taken die op de planning hoort, is het regelen van een afvalcontainer.
Afvalcontainer regelen
Bij het verbouwen van de keuken kun je ervoor kiezen om zelf het vrijgekomen afval op en neer te rijden naar de stort. Maar vaak heb je daar geen tijd voor en dan is een afvalcontainer huren toch de gemakkelijkste oplossing. Op die manier kun je al je afval uit de keuken gemakkelijk in de container gooien en wordt deze afgevoerd door de verhuurder. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Dat is ook wel zo prettig, want het renoveren of plaatsen van een nieuwe keuken is vaak meer werk dan je denkt.
Welke afval komt vrij?
Tijdens het slopen van je oude keuken komt er vaak meer afval vrij dan waar je rekening mee had gehouden. Bij het slopen van de kastjes krijg je te maken met vrijgekomen hout. Denk ook aan de tegels aan de muur, de stenen op de grond, gips van de muur of de leidingen naar de waterafvoer. Meestal krijg je bij een nieuwe keuken ook meteen nieuwe apparatuur, zodat je je oven of vaatwasser ook vervangt. Denk ook aan de verpakkingen van alle materialen. Daar komt behoorlijk wat karton of piepschuim bij kijken.
Onbedoeld krijg je dus met meer materialen te maken dan je denkt. Daarom is een container huren de beste manier om bouwafval gemakkelijk af te laten voeren. Er zijn verschillende containers beschikbaar. De beste keuze is in dit geval een bouw- en sloopafval container.
Wat mag er in de container?
Er zijn een aantal zaken die je wel en niet in de container mag gooien. Alle houtsoorten, piepschuim, folie, verpakkingen, glas, metaal en schoon puin is geschikt voor de bouw- en afvalcontainer. Maar er zijn ook een aantal zaken die je apart in moet leven. Witgoed en apparaten kun je inleveren bij de gemeente of – indien de apparatuur nog goed werkt – aanleveren bij de kringloop. Zo ben je ook nog duurzaam bezig. Uiteraard mag je geen asbest of gevaarlijk chemisch afval in de container afvoeren. Een container is er al vanaf 3, 6 of 10 kubieke meter. Door vooruit te plannen voorkom je nare verrassingen tijdens het verbouwen.