Cake pops maken: tips & ideeën

cake pops

cake popsOp zoek naar een leuke en gemakkelijke traktatie? Dé trend van 2013 is de cake pop: een versierd balletje cake in de vorm van een lolly.

En indien jij geen keukenprinses of topchef bent (lees: wil je gewoon leuke cake pops maken zonder al teveel poespas), bekijk dan hieronder hoe je simpele maar superleuke cake pops maakt!

Cake pops maken: benodigdheden

Bedenk eerst hoe je de cake pops wilt versieren. Bekijk op onze Pinterest cake pop bord eens wat inspiratie. Hierna weet je wat voor versiering je nodig hebt (kleuren, vormpjes, ingrediënten, etc).

cake pops ideeën

Leg het volgende klaar voor de cake pops:

  • cake pop mix (normale cakemix is ook geschikt)
  • siliconen cake pop bakvorm of cake pop machine
  • smeltsnoep of -chocolade
  • rolfondant, marsepein en/of andere versiering, eventueel in kant en klare figuurtjes
  • iets om de cake pops in te zetten
  • cake pop stokjes (rietjes, lollystokjes of ijsstokjes zijn ook prima)

Cake pops maken

Een kort stappenplan:

  1. Maak beslag van de cakemix en rol er gladde bolletjes van. Prik alvast een gaatje met het stokje in de bolletjes. Bak ze in een cake pop machine of siliconen bakvorm.
  2. Dip de stokjes ongeveer een halve centimeter in de gesmolten chocolade of het smeltsnoep. Steek het in het gaatje bovenop het cakeballetje. Zet de pops 5-10 minuten terug in de koelkast. Zo valt het balletje straks niet van het stokje.
  3. Dip de cake pops in de chocolade of smeltsnoep. Laat ze goed uitlekken, zodat er geen chocolade of smeltsnoep meer vanaf kan druppen.
  4. Versier ze – zolang ze nog niet opgedroogd zijn – met marsepeinen/fondant figuurtjes en verschillende strooisels.

Dr. Oetker heeft een handige instructievideo gemaakt:

Overige tips

Wil je geen bolletjes maken maar juist een ander figuurtje, zoals hartjes, vierkantjes of rechthoeken? Gebruik dan kant en klare cake. Het voordeel hiervan is dat je de cake natuurlijk niet meer hoeft te bakken. Bekijk hier de cake pop video van supermarkt Jumbo.

Wil je geen cakemix of kant en klare cake gebruiken, maar pure ingrediënten? Bekijk dan hier het basisrecept voor cake pops.

Cake pops kan je nog ongeveer één week op kamertemperatuur bewaren. Het laagje chocolade of snoep beschermt de cake namelijk. Om ze extra lekker te houden, stop ze dan in een luchtdichte doos of wikkel er een zakje omheen. Je kunt ze ook bewaren in de vriezer (tot twee maanden), maar zorg dan dat je ze nog niet versierd hebt (de kans is groot dat dit gaat scheuren of uitlopen als ze weer ontdooien). Bewaar ze bij voorkeur niet in de koelkast.

Bekijk meer cake pop foto’s op Pinterest Cake Pops. Oh ja, we zouden het erg leuk vinden als je dit artikel beoordeelt door op één van de gele sterren te klikken. En heb je aanvullende tips? Deel ze met iedereen door onderstaand reactieformulier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen