5 redenen om je te overtuigen van kunststof gevelbekleding

5 redenen om je te overtuigen van kunststof gevelbekleding

Ga je een nieuw huis bouwen en wil je de gevel niet volledig optrekken uit baksteen? Dan heb jij je waarschijnlijk al verdiept in andere gevelbekleding. Je bent ongetwijfeld op houten gevelbekleding gestuit, maar waarschijnlijk ben je ook kunststof gevelbekleding tegengekomen. Schrijf kunststof niet direct af, want steeds meer mensen bekleden hun gevel tegenwoordig met dit materiaal. Om jou te overtuigen zetten we hier 5 redenen op een rijtje om voor kunststof gevelbekleding te kiezen.

1. Oersterk

Wanneer je de gevel van je woning vroeger (gedeeltelijk) wilde bekleden met iets anders dan steen, kwam je al snel bij hout uit. Dit materiaal wordt nog steeds veelvuldig gebruikt als gevelbekleding, maar toch krijgt kunststof steeds vaker de voorkeur. Hier zijn verschillende redenen voor. Zo is dit materiaal bijvoorbeeld nog sterker dan hout. Doordat kunststof tegen een stootje kan, hoef je niet bang te zijn dat je deze gevelbekleding snel hoeft te vervangen.

2. Duurzaam

De meeste mensen denken dat hout duurzamer is dan kunststof, maar dit is niet het geval. Als hout lange tijd blootgesteld wordt aan vocht, kan het op den duur gaan rotten. Doordat gevelbekleding van kunststof geen water op kan nemen, hoef jij je hier geen zorgen over te maken als je voor dit materiaal kiest. Mede hierdoor heeft kunststof een langere levensduur dan hout. Vandaar dat het duurzamer is om je gevel met dit materiaal te bekleden.

3. Kleurvast

Gevelbekleding wordt in Nederland blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. In de lente, herfst en winter kan er behoorlijk wat neerslag vallen en in de zomer schijnt de zon veel. Als je jouw gevel bekleed hebt met hout, kan dit materiaal aangetast worden. Hout neemt niet alleen water op, maar verkleurt ook onder invloed van uv-licht. Hierdoor moet je dit materiaal eens in de paar jaar opnieuw verven. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor kunststof. Gevelbekleding van kunststof is namelijk kleurvast, waardoor het zijn mooie uitstraling behoudt.

4. Verkrijgbaar in vele kleuren

Een vierde reden om voor kunststof gevelbekleding te kiezen, is omdat het verkrijgbaar is in talloze kleuren. Je kunt het in nagenoeg iedere kleur kopen, waardoor er altijd wel ene kleur te vinden is die bij jouw woning past. Twijfel je over bepaalde kleuren? Vraag dan eerst kleurmonsters aan voordat je de knoop doorhakt. Op deze manier ervaar je namelijk hoe bepaalde kleuren er in het echt uitzien.

5. Onderhoudsvriendelijk

Tot slot kies je voor kunststof gevelbekleding omdat het een stuk onderhoudsvriendelijker is dan hout. Houten gevelbekleding moet je eens in de paar jaar opnieuw schilderen om het mooi te houden en dat is bij kunststof niet nodig. Je hoeft dit materiaal eigenlijk alleen maar schoon te maken. Wanneer je het eenmaal per jaar afneemt met een zachte, vochtige doek, houd je het materiaal mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen